Reuters: Καμία παράταση για τη θητεία Στόλτενμπεγκ

Reuters: Καμία παράταση για τη θητεία Στόλτενμπεγκ

Πηγή: atalayar.com

Ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ δεν θα επιδιώξει άλλη παράταση της θητείας του, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπός του. Με αυτόν τον τρόπο, δίδεται ένα τέλος στα σενάρια για παράταση της θητείας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες της περαιτέρω διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς την Σουηδία και την Φινλανδία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν επιδιώκει περαιτέρω παράταση της θητείας του και πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του όπως είχε προγραμματιστεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, δήλωσε η αμυντική συμμαχία.

«Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ παρατάθηκε τρεις φορές και υπηρέτησε συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου το βράδυ του Σαββάτου κατόπιν αιτήματος του dpa.

«Η θητεία του Γενικού Γραμματέα λήγει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει άλλη παράταση της θητείας του».

Η εντολή του Στόλτενμπεργκ παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 τον Μάρτιο του περασμένου έτους, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσφατα, υπήρξαν εικασίες ότι η θητεία του 63χρονου μπορεί να παραταθεί ξανά εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play