Άδωνις: Καμιά συνεργασία με Σύριζα!

Άδωνις: Καμιά συνεργασία με Σύριζα!

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Κάθε πόρτα πιθανής συνεργασίας με τον Σύριζα κλείνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κι Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης εν όψει των ερχόμενων εκλογών

Κάθε πόρτα πιθανής συνεργασίας με τον Σύριζα κλείνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κι Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης εν όψει των ερχόμενων εκλογών και παρά το ισχύον αναλογικό σύστημα που ευνοεί θεωρητικά την δημιουργία κυβερνήσεων συνεργασίας.  Αυτήν την ξεκάθαρη άποψη εκφράζει ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχωρεί στον ιστότοπο Liberal.gr και στον δημοσιογράφο κ. Θανάση Μαυρίδη.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Σύριζα, μιλάει για την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα, διατυπώνει τη βεβαιότητά του ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  θα κερδίσει και τρίτη εκλογική αναμέτρηση, μιλά για τις πολιτικές φιλοδοξίες του, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και σε άλλα συγκεκριμένα έργα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας πήγε εξ αντικειμένου πίσω το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης.

Καμιά συνεργασία με Σύριζα!

Η τοξικότητα του πολιτικού λόγου που εκφέρει ο Σύριζα, ιδιαίτερα όλο το τελευταίο διάστημα, απωθεί ηθικά και αισθητικά την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνών κόμμα αποστρέφεται τα τοξικά «νέφη» στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Προτιμά να τοποθετείται στη βάση επιχειρημάτων και στοιχείων.

Έτσι, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε πολλώ μάλλον εγώ δεν μπορούμε να μπούμε στην ίδια κυβέρνηση με τον Σύριζα. Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Τοξικός κόσμος αυτοί, κόσμος πολιτισμένος εμείς. Δεν έχουμε δουλειά μαζί τους» και συμπληρώνει, αναφερόμενος στον «ιδεότυπο Σύριζα», δηλαδή τον κ. Παύλο Πολάκη, ότι «όσο επιλέγεις να έχεις ως κεντρικό σου πρόσωπο τον Παύλο Πολάκη και να κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα το αντίσύριζα μέτωπο θα ζει στην κοινωνία».

«Είμαι σταθερά Δεξιός Φιλελεύθερος»

«Ακροδεξιός ούτε είμαι, ούτε ήμουν ποτέ»,  ξεκαθαρίζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δίνει ένα πλήρες περίγραμμα της πολιτικής ταυτότητάς του. Αυτές είναι ‘άλλωστε και οι ιδέες, τις οποίες υπηρετεί από την  αρχή της ενεργητικής ένταξης του στην κεντροδεξιά παράταξη.

«Δεξιός Φιλελεύθερος ξεκίνησα, αυτό παραμένω. Και για να σας το πω απλά, είμαι υπέρ της Ελεύθερης Οικονομίας από τη μία αλλά και της παραδοσιακής συγκρότησης της Κοινωνίας μας από την άλλη. Όμως μου αρέσει η Ελευθερία του Λόγου, είμαι βαθιά κοινοβουλευτικός Και ποτέ δεν έχω κρίνει ή αποκλείσει κάποιον λόγω της όποιας ιδεολογίας του», αυτοκαθορίζεται ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Μητσοτάκης θα κερδίσει και τρίτες εκλογές

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ερωτάται για τις προσωπικές φιλοδοξίες του στην πολιτική και σε ποιο υπουργείο θα ήθελε να θητεύσει στο μέλλον. Αφού αποκλείει να θέσει την όποια ατομική φιλοδοξία πάνω από την κοινή πολιτική υπόθεση της ΝΔ, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι νικητής και σε τρίτες εκλογές.

«Είμαι υπερήφανος που με την στάση μου συνέβαλα στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διότι απεδείχθη ένας εξαίρετος Πρωθυπουργός. Κάθε φορά που βλέπω την πρόοδο της χώρας αισθάνομαι υπερήφανος που έχω συμβάλει με τον τρόπο και εγώ να εκπροσωπείται η χώρα μας τόσο επάξια. Κύριε Μαυρίδη πιστεύω ειλικρινά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει και τρίτες εκλογές, όποτε οι όποιες φιλοδοξίες όλων των άλλων δεν έχουν σημασία», αναφέρει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Καλάθι του Νοικοκυριού πάει τόσο καλά που μεταφέρει τζίρο στα σούπερ μάρκετ

Αναφερόμενος στις κυριότερες αλλαγές που προώθησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Γεωργιάδης μιλά για τον υψηλό ρυθμό της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, στην ενδυνάμωση του υγιούς ανταγωνισμού στην οικονομία και κάνει ιδιαίτερη μνεία στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Πράγματι, το μέτρο αυτό αγαπήθηκε από τους καταναλωτές, σε τέτοιο βαθμό που «το μόνο πραγματικό πρόβλημα που έχει το καλάθι είναι ότι λειτουργεί τόσο καλά που μεταφέρει τζίρο προς τα σούπερ μάρκετ. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να το κρατήσουμε για πάντα», ανέφερε ο κ Γεωργιάδης.

Αντιμετωπίσαμε με περισσή ευγένεια περιπτώσεις τύπου Πολάκη

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνει ότι μεγαλύτερο πρόβλημα, καθυστέρηση για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η υπέρμετρη ευγένεια, με την οποία αντιμετώπισε πολιτικούς αντιπάλους της. Το παράδειγμα Πολάκη είναι χαρακτηριστικότατο, αφού, σύμφωνα με τον βουλευτή βορείου τομέα της ΝΔ, «μεγαλύτερο μας λάθος είναι ότι αντιμετωπίσαμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και όσα είχαν κάνει με υπερβολική ευγένεια έως και αδιαφορία. Ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη πχ έκανε ένα χρόνο να στείλει στη Βουλή τις καταγγελίες κατά Πολάκη για τα 8.000.000 στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν πλέον είχε επέλθει επί της ουσίας η παραγραφή, είναι απαράδεκτο».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων θα έπρεπε να γίνεται πιο σοβαρά και εκφράζει την ικανοποίησή του από την πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία αναφορικά με τους καταστροφικούς και φονικούς σεισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play