«Παγωμένο» το κλίμα ανάμεσα σε Ζελένσκι και Μελόνι στο Κίεβο

«Παγωμένο» το κλίμα ανάμεσα σε Ζελένσκι και Μελόνι στο Κίεβο

Πηγή: Αρχείου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με την Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο, όμως το κλίμα αναμάσα τους ήταν ιδιαίτερα «παγωμένο», λόγω της στάσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αφορμή δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με την Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο, όμως το κλίμα αναμάσα τους ήταν ιδιαίτερα «παγωμένο», λόγω της στάσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αφορμή δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και ηγέτης της Forza Italia, είχε δηλώσει ότι ο πόλεμος «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» εάν ο κ. Ζελένσκι «είχε σταματήσει να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς» – τμήματα της χώρας που η Ρωσία έχει προσαρτήσει παράνομα.

Ο Ζελένσκι αντέκρουσε τα σχόλια του Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι ο 86χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης δεν είχε χρειαστεί να ζήσει κάτω από καθημερινούς βομβαρδισμούς και διακοπές ρεύματος που προκαλούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι σημαντικό το πώς το ιταλικό κοινό βλέπει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ότι η εμπόλεμη χώρα του μπορεί να αισθάνεται την υποστήριξη της Ιταλίας.

«Ο κ. Μπερλουσκόνι, όπως μου φαίνεται, δεν ξέρει τι σημαίνει να βομβαρδίζουν καθημερινά το σπίτι σου. Και δόξα τω Θεώ, ο φίλος του από τη Ρωσία δεν έστειλε ένα τανκ στο σπίτι του και δεν κατέστρεψε τους συγγενείς και τους οικείους του», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Νομίζω ότι ο κ. Μπερλουσκόνι δεν χρειάστηκε να σηκωθεί στις τρεις το πρωί λόγω διακοπής ρεύματος για να αρχίσει να πλένει ρούχα, να φτιάχνει φαγητό για τα παιδιά του δύο ημέρες νωρίτερα, επειδή μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα για τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες, λόγω της μεγάλης αγάπης του αδελφού ρωσικού λαού», πρόσθεσε. Είπε ότι πιστεύει ότι ο κ. Μπερλουσκόνι θα ωφεληθεί αν ταξιδέψει στην Ουκρανία για να δει με τα ίδια του τα μάτια τα «αιματηρά ίχνη που άφησε η αδελφή Ρωσική Ομοσπονδία». «Τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε στο ίδιο επίπεδο», είπε.

Η Μελόνι από την πλευρά της, πάντως, τόνισε ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της στο Κίεβο, λέγοντας ότι η ήττα της Ουκρανίας «θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή εισβολή άλλων ευρωπαϊκών κρατών».

Αναφερόμενη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είπε ότι ο συνασπισμός της ήταν σταθερός στην υποστήριξη της Ουκρανίας με πράξεις και ψηφίσματα στο κοινοβούλιο, ανεξάρτητα από μεμονωμένα σχόλια πολιτικών.

Ενώ απέρριψε την ιδέα της προμήθειας αεροσκαφών στο Κίεβο, είπε ότι η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει περισσότερα συστήματα αεράμυνας πέραν των “SAMP/T-MAMBA”, τα οποία η χώρα αναμένεται να παραδώσει σύντομα σε συνεργασία με τη Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play