Μητσοτάκης: Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την ΕΜΑΚ

Μητσοτάκης: Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την ΕΜΑΚ

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)/anadolu agency

Με τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες και μας γέμισαν υπερηφάνια, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό

Με τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες και μας γέμισαν υπερηφάνια, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη του μηνύματός του,«ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τους είδαμε να βγάζουν μέσα από τα ερείπια των πολυκατοικιών, ζωντανούς, 5 ανθρώπους – τρία παιδιά, μια 20χρονη κοπέλα και ένα 50χρονο άνδρα».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «όπως είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν την ώρα της ανάγκης και της οδύνης είμαστε εδώ για ό,τι βοήθεια χρειαστούν. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, όμως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι.», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσε η χώρα μας «να θέσει τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες και τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, τη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή που έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες,  την εφαρμογή MyHeathApp, το πρόγραμμα για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών στις επιχειρήσεις, το μισθολογικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις που επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Γιατί όλοι πια καταλαβαίνουμε το συνολικό κέρδος που έχει η κοινωνία όταν η οικονομία είναι ελκυστική σε επενδύσεις, όταν παράγει, όταν δημιουργεί θέσεις εργασίας. Και είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή. Γιατί οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε ξεκινήσει να τις ξεκλειδώνουμε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», λέει ο κ. Μητσοτάκης στους διαδικτυακούς του φίλους και καταλήγει: «Με αυτή την υπόσχεση, θα σας ευχαριστήσω θερμά για τον χρόνο σας και θα σας ευχηθώ να έχετε μία πολύ όμορφη Κυριακή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play