Ρωσία: «Πόλεμος» Wagner – Υπουργείου Άμυνας

Ρωσία: «Πόλεμος» Wagner – Υπουργείου Άμυνας

Πηγή: Euronews

Την ημέρα που αναμένεται το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και την εβδομάδα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Την ημέρα που αναμένεται το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και την εβδομάδα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επέλεξε ο ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner και ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του προέδρου να επιτεθεί στο υπουργείο Άμυνας. 

Ο Πριγκόζιν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ότι προσπαθεί να καταστρέψει την οργάνωση του και ότι στερεί από τους μαχητές πολεμοφόδια, τονίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με προδοσία.

«Απλώς υπάρχει άμεση αντίθεση», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε φωνητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram. Είπε ότι πρόκειται για «μια προσπάθεια να καταστραφεί η Wagner». .

Σφοδρή κριτική

Και χθες σε άλλο φωνητικό του μήνυμα ο ιδρυτής της οργάνωσης είχε εξαπολύσει αντίστοιχο κατηγορώ χωρίς ωστόσο να είναι τόσο σαφής σε ποιους το απευθύνει. Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση, ο Πριγκόζιν έχει διαπληκτιστεί δημοσίως με στρατηγούς και αξιωματούχους του Κρεμλίνου, κατηγορώντας τους ότι δεν επιδεικνύουν επαρκώς ζήλο σε ό,τι αφορά την εκστρατεία κατά του Κιέβου. Την πιο σφοδρή του κριτική την απευθύνει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει κατηγορήσει ότι προσπαθεί να πιστωθεί τα εύσημα για τις επιτυχίες της Wagner στο πεδίο των μαχών.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οργάνωση Wagner είχε υποστεί πάνω από 30.000 απώλειες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με περίπου 9.000 εξ αυτών να σκοτώνονται εν δράσει. Περίπου το 90% αυτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο είναι κατάδικοι, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, σε μια αναφορά στους φυλακισμένους που στρατολογεί ο Πριγκόζιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play