Ξιφαράς: Η «Σιδηροδρομική Εγνατία» είναι κομβική για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ξιφαράς: Η «Σιδηροδρομική Εγνατία» είναι κομβική για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πηγή: Διαδίκτυο

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στον σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στον σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς, κατά την παρέμβαση του στο  1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και τη Hellas Journal που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, αυτές τις ημέρες.

Ο κ. Ξιφαράς υπογράμμισε «τον κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της περιοχής που έχουν τα έργα του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο και η κατασκευή της “σιδηροδρομικής Εγνατίας’’». Παράλληλα, επισήμανε πως υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την ολιστική προσέγγιση της σιδηροδρομικής ανάπτυξης, καθώς η κατασκευή των έργων συνδυάζεται με λεπτομερές σχέδιο για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη έμφαση που δίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη στρατηγική των μεταφορών και την ανάπτυξη της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play