Ν. Κεραμέως: Όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο κατά της σχολικής βίας

Ν. Κεραμέως: Όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο κατά της σχολικής βίας

Πηγή: Eurokinissi

Λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας υποδοχής και αξιοποίησης ακόμα και ανώνυμων αναφορών από μαθητές, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τη σχολική βία, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός εξήγησε ότι η ανώνυμη αναφορά διευκολύνει το θύμα ή συμμαθητή του να αναφέρει σχετικά περιστατικά καθώς τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν πιο άνετα.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι είναι πέρα από τα κόμματα, πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά κάθε σπίτι, σημειώνοντας ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση της τραπ μουσικής και των στίχων που μιλούν για ναρκωτικά και βία στο σχολικό περιβάλλον, η υπουργός ανέφερε ότι καθοριστικό ρόλο έχει το σπίτι όμως το σχολείο μπορεί να δράσει προληπτικά.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν εργαστήρια δεξιοτήτων ήδη από το νηπιαγωγείο που διδάσκουν στα παιδιά το ευ ζην και την πρόληψη από τις εξαρτήσεις.

Όπως ανέφερε πιστεύουμε σε ένα σχολείο που έχει ευρύτερη αποστολή να βγάλει παιδιά πιο σφαιρικά διαμορφωμένα που να ξέρουν να δρουν μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play