ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα Πολάκη έληξε χθες [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα Πολάκη έληξε χθες [vid]

Πηγή: Αρχείου - Thriassio.gr

Για το θέμα Πολάκη που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος μπαίνει στην κόντρα του Παύλου Πολάκη με την Κουμουνδούρου, αφού ο βουλευτής Χανίων χαμήλωσε τους τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θεωρείται λήξαν, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δεύτερη ανάρτηση Πολάκη. Παρόλα αυτά, παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί εν τέλει με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη.

Ωστόσο, το μήνυμα που εξέπεμψε η ηγεσία του κόμματος ήταν σαφές και δεν αφορούσε μόνο τον Παύλο Πολάκη, αλλά όλους, καθώς κανείς δεν δικαιούται να θέτει όρους για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια.

Αντίθετα, οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και συντεταγμένες με σκοπό τη συγκρότηση των καλύτερα δυνατών ψηφοδελτίων για τη νίκη και τη πολιτική αλλαγή, καθώς η εκλογική μάχη αφορά το αύριο του τόπου και δεν είναι ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει δει η χώρα από τη μεταπολίτευση.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου διαμήνυσε προς την πλευρά Πολάκη πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά», ρίχνοντας το γάντι προς την πλευρά Πολάκη. Και αυτό, όταν πρωτοκλασάτα στελέχη που συμμετείχαν χθες στην μαραθώνια διαδικασία δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της δυσαρέσκειας του Παύλου Πολάκη, μην κρύβοντας την απογοήτευσή τους σήμερα για τη στάση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αντίθετα, κατά πληροφορίες, ο κ. Πολάκης φέρεται να επιχειρηματολόγησε χθες υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Χαιρετάκη, καθώς ήταν υποψήφιος βουλευτής και το 2019, αλλά σε πολύ πιο ήπιους τονους και οι παρευρισκόμενοι συνηγόρησαν στο να παραπέμψουν την τελική απόφαση για μια κενή θέση στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, θέση που διεκδικεί ο κ. Χαιρετάκης, σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα και να ανακοινωθεί ο όποιος υποψήφιος στο δεύτερο κύμα ονομάτων.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Χαιρετάκης θεωρείται το «alter ego» του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλου Πολάκη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να «εκραγεί» σήμερα, απαιτώντας να ενταχθεί στο τοπικό ψηφοδέλτιο ένας από τους στενότερους φίλους του. Συγκεκριμένα, κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας να ερμηνεύσουν την επιμονή του κ. Πολάκη, εκτιμούν πως αυτός «θα λειτουργούσε ως δίδυμο» με τον κύριο Χαιρετάκη στο «κυνήγι» των σταυρών, επισημαίνοντας και την απουσία του κ. Πολάκη κάποιες ημέρες στην Αθήνα, λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων.

Κατά άλλα στελέχη, η στάση του κ. Πολάκη σχετίζεται με την επιβεβαίωση της πρωτιάς του στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, την οποία σημείωσε το 2019, αφήνοντας εκτός Βουλής τον πρώην Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη. Κατά άλλες πληροφορίες, επιφυλάξεις απέναντι στην υποψηφιότητα Χαιρετάκη φέρεται να έχει εκφράσει και η πλευρά Σταθάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play