Μητσοτάκης για Γκιννή: Έγραψε ιστορία, μας γέμισε υπερηφάνεια

Μητσοτάκης για Γκιννή: Έγραψε ιστορία, μας γέμισε υπερηφάνεια

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη διάκριση που έλαβε ο Αλέξανδρος Γκιννής

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη διάκριση που έλαβε ο Αλέξανδρος Γκιννής, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι. «Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στο Twitter. 

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».

Ο 28χρονος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ο Γκιννής ακολούθησε σε 1:40.10 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Γκιννής που υπήρξε μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018 (έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έφυγε όταν ήταν 12 ετών) κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα / αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play