Άδωνις: Ο Τσίπρας στο μαντρί

Άδωνις: Ο Τσίπρας στο μαντρί

Πηγή: Διαδίκτυο

Το ερώτημα που εύλογα γεννήθηκε σε παρευρισκόμενους και σε όλους τους τηλεθεατές που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, ήταν και είναι γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέλεξε αυτόν τον πολιτικά πρωτόγονο τρόπο επικοινωνίας με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η εικόνα ενός μεσόκοπου, 50χρονου πια, με βαρύ πλέον σώμα που ανεβαίνει σε τρακτέρ της Θεσσαλίας προκάλεσε το αυθόρμητο χαμόγελο στους φίλους κτηνοτρόφους της Φιλύρας Τρικάλων, καθώς και σε αγρότες της ευρύτερης ελληνικής περιφέρειας. Αναπόφευκτοι ήταν οι συνειρμοί, οι μνήμες και βέβαια, οι συγκρίσεις με τον κ. Αλέξη Τσίπρα της πρώτης αντιπολιτευτικής περιόδου των ετών 2012 – 2015, όταν, και πάλι, υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, επιχειρώντας την πολυπόθητη επιβίβαση σε αγροτικό τρακτέρ.

Το ερώτημα που εύλογα γεννήθηκε σε παρευρισκόμενους και σε όλους τους τηλεθεατές που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, ήταν και είναι γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέλεξε αυτόν τον πολιτικά πρωτόγονο τρόπο επικοινωνίας με αγρότες και κτηνοτρόφους. Ποιο ήταν το κίνητρο που εξώθησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στο μαντρί και σε λοιπούς χώρους κτηνοτροφικών μονάδων και να θελήσει να ενδυθεί τον οδηγό τρακτέρ με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα;

Είναι σαφές ότι, το τελευταίο διάστημα, ο κ. Τσίπρας έχει κυριευθεί από ένα έκδηλο άγχος επανόδου στην εξουσία. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει σ’ αυτήν υποπίπτει – κατανοητό είναι – σε λάθη και ατοπήματα, με βασικότερο όλων την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας αποδίδει δηλαδή πολύ μικρότερη αντιληπτική ικανότητα σε συνομιλητές και σε πολίτες από αυτήν που πραγματικά διαθέτουν. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε ακόμη και να «σκαρφαλώσει» σε αγροτικό τρακτέρ. Όπως ευθύβολα παρατήρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «η εικόνα του κ. Τσίπρα στα τρακτέρ ήταν μια καταπληκτική εικόνα. Ήταν εικόνα κωμωδίας. Γιατί ο κύριος Τσίπρας ήταν στο τρακτέρ και πριν δέκα χρόνια, με γνωστά αποτελέσματα. Ο κύριος Τσίπρας νομίζει ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι που τον παρακολουθούν είναι ηλίθιοι. Για αυτό είχε και αυτήν την εικόνα κωμωδίας».

Την συγκεκριμένη όμως αυτουπονόμευση, που έφθασε στα όρια του αυτοτρολαρίσματος, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να την είχε αποφύγει, γιατί ακριβώς το ίδιο κατόρθωμα είχε επιχειρήσει και πριν δέκα περίπου χρόνια, πάλι με κτηνοτρόφους και με ατυχείς επιβιβάσεις σε αγροτικά τρακτέρ. Δεν φημίζεται όμως για φιλομαθής και έτσι, φαίνεται αγνοεί την διάσημη μαρξική ρήση ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play