Politico: Τέλος το πορνό και Instagram για παιδιά στη Γαλλία

Politico: Τέλος το πορνό και Instagram για παιδιά στη Γαλλία

Πηγή: Pixabay

Η Γαλλία διπλασιάζει τις ρυθμίσεις για την επαλήθευση της ηλικίας για την ασφαλή χρήση του Instagram, χωρίς πορνό για παιδιά.

Η Γαλλία διπλασιάζει τις ρυθμίσεις για την επαλήθευση της ηλικίας για την ασφαλή χρήση του Instagram, χωρίς πορνό για παιδιά. Οι Γάλλοι βουλευτές θέλουν να επεκτείνουν τις απαιτήσεις επαλήθευσης ηλικίας στις κύριες κοινωνικές πλατφόρμες.

Στη Γαλλία, οι πλατφόρμες από το Instagram έως το Pornhub θα πρέπει σύντομα να ελέγχουν την ηλικία των χρηστών τους.

Πιο συγκεκριμένα, για δυόμισι χρόνια, το Παρίσι και οι ιστότοποι πορνογραφίας έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στην επαλήθευση ηλικίας – τώρα, η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό μια για πάντα. Οι νομοθέτες στην επιτροπή πολιτισμού της Εθνοσυνέλευσης ψήφισαν επίσης την περασμένη Τετάρτη υπέρ της επέκτασης τέτοιων απαιτήσεων στις κύριες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το 2021, το 63% των παιδιών κάτω των 13 ετών είχαν λογαριασμό σε τουλάχιστον ένα κοινωνικό δίκτυο… Πρόκειται για παραβίαση των γενικών όρων χρήσης των κύριων πλατφορμών που αφορούν, σύμφωνα με τους οποίους η εγγραφή επιτρέπεται από την ηλικία των 13 ετών, “υποστήριξε ο Λοράν Μαρκαντζέλι, μέλος του κοινοβουλίου από το κόμμα «Ορίζοντες», συμμαχικό κόμμα του κεντρώου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Η επαλήθευση της ηλικίας είναι μία από τις πιο ακανθώδεις πτυχές της προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο, η οποία συνεχίζει να αηδιάζει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις εταιρείες Διαδικτύου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, ζήτησε παγκόσμια πρότυπα.

Η Γαλλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αντιμετώπισε το θέμα κατά μέτωπο το 2020 με νομοθεσία που αναγκάζει τη βιομηχανία πορνό να εμποδίσει την ηλεκτρονική πρόσβαση σε ανηλίκους. (Μετά από μια ανεπιτυχή προσφορά το 2019, το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί τώρα επίσης να επαναφέρει τις απαιτήσεις επαλήθευσης ηλικίας.)

Την Τετάρτη, οι Γάλλοι βουλευτές υιοθέτησαν νομοθεσία που απαιτεί από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, το TikTok και το Snap να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών —εκτός εάν έχουν εξουσιοδότηση από τους γονείς τους— διαφορετικά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά πρόστιμα.

Το νομοσχέδιο δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να περάσει από την ολομέλεια και τη Γερουσία — αλλά ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Ψηφιακής Εφαρμογής Ζαν Νοέλ Μπαρό έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η επαλήθευση ηλικίας για πορνογραφικούς ιστότοπους επρόκειτο να επεκταθεί και στις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play