Le Figaro: Έλληνας ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός στην Τουρκία

Le Figaro: Έλληνας ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός στην Τουρκία

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφτασε την Κυριακή στην Τουρκία για να σηματοδοτήσει, τη στήριξη της Αθήνας προς τη γείτονά της που επλήγη από φονικό σεισμό. Είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού στην Τουρκία μετά την καταστροφή που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, η οποία έχει σκοτώσει ως τώρα περισσότερους από 28.000 ανθρώπους στη χώρα αυτή και στη Συρία.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν ταξιδέψει μαζί του με ελικόπτερο στις κατεστραμμένες περιοχές. Οι υπουργοί θα μεταβούν κυρίως στην Αττάκεια, όπου Έλληνες διασώστες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Ο Νίκος Δένδιας θα αναζητήσει επίσης τρόπους αύξησης της ελληνικής βοήθειας.

Η Ελλάδα, παρά την μακραίωνη ιστορία του ανταγωνισμού με την Τουρκία, ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έστειλε διασώστες και ανθρωπιστική βοήθεια στη γείτονά της λίγες ώρες μετά την καταστροφή.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, που βρίσκονται και οι δύο σε σεισμικά ρήγματα, έχουν παράδοση αμοιβαίας βοήθειας απέναντι σε αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τη Δευτέρα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Ερντογάν για να προσφέρει «άμεση βοήθεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play