Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν για αδιαφορία κράτους – «Ανήθικε, ανέντιμε, χυδαίε!»

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν για αδιαφορία κράτους – «Ανήθικε, ανέντιμε, χυδαίε!»

Πηγή: Hürriyet Daily News

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την Ερυθρά Ημισέληνο και την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών για ανυπαρξία στις σεισμόπληκτες περιοχές – Οργισμένη απάντηση του Ερντογάν

Σφοδρή σύγκρουση του ηγέτη των κεμαλικών (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάνω από τα χαλάσματα των καταστροφικών σεισμών.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την Ερυθρά Ημισέληνο και την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (AFAD) για ανυπαρξία στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«O λαός θέλει σκηνές. Πού είναι οι σκηνές της Ερυθράς Ημισελήνου, πού είναι τα αποθέματα της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών καταστροφών; Πώς είναι δυνατόν η χώρα αυτή να μην έχει αποθέματα σκηνών;» διερωτήθηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου προκάλεσαν την οργή του Ερντογάν. «Ο αγενής δεν αφήνει την αγένεια… Aυτός βγήκε και είπε ”πού είναι η Ερυθρά Ημισέληνος; Δεν είδαμε τις σκηνές, το φαγητό τους”. Ανήθικε, ανέντιμε, χυδαίε! Αυτή η Ερυθρά Ημισέληνος διανέμει φαγητό σχεδόν σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους» απάντησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play