Γιατί οι New York Times μήνυσαν τη Φον ντερ Λάιεν για τα SMS με τον Μπουρλά

Γιατί οι New York Times μήνυσαν τη Φον ντερ Λάιεν για τα SMS με τον Μπουρλά

Πηγή: Eurokinissi

Η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα «σκαλίζει» με τον πιο παράδοξο τρόπο τη συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer για τα εμβόλια, υπαινισσόμενη αδιαφάνεια

Είναι παράδοξο και συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, σχεδόν ποτέ, ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας να αρνείται τον σχολιασμό μιας είδησης. Και, μάλιστα, μιας είδησης που αφορά, ενδεχομένως, ένα σκάνδαλο όπου διατέθηκαν 35 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εξίσου παράδοξο είναι μία από τις κορυφαίες αμερικανικές εφημερίδες, εν προκειμένω οι «Times» της Νέας Υόρκης, να καταθέτει μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν).

Στις 25 Ιανουαρίου 2023, οι «New York Times» υπέβαλαν μήνυση κατά της Κομισιόν και της προέδρου της. Η εφημερίδα κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι, εσκεμμένα και παρότι κατά τον νόμο είναι υποχρεωμένη, αρνείται να δημοσιοποιήσει τα SMS που αντάλλασσε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων δόσεων ανά έτος για το διάστημα 2022-23 από το αντιικό εμβόλιο που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τυπικά, η δημοσίευση της μήνυσης αναρτάται στην ιστοσελίδα της νομικής υπηρεσίας της Ε.Ε. και είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τη διαβάσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, επικρατεί μυστικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play