Μενέντεζ: Ο ορισμός της ηθικής ηγεσίας, η ηγεσία της Ελλάδας στην ενέργεια

Μενέντεζ: Ο ορισμός της ηθικής ηγεσίας, η ηγεσία της Ελλάδας στην ενέργεια

Πηγή: ot.gr

 Ο Μπομπ Μενέντεζ αναφέρθηκε, όπως αναμενόταν, σε ζητήματα ενεργειακής επάρκειας και πρόσβασης, καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

«Η προθυμία της Ελλάδας να δώσει το παράδειγμα σε ό,τι αφορά την ενέργεια δεν αποτελεί απλώς τον ορισμό της ηθικής ηγεσίας. Είναι απολύτως λογική οικονομικά», τόνισε  σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Πρώτο Φόρουμ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό είναι το πρώτο Φόρουμ που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από το Ολυμπία Φόρουμ και στο οποίο συμμετάσχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί.

Ο Μπομπ Μενέντεζ αναφέρθηκε, όπως αναμενόταν, σε ζητήματα ενεργειακής επάρκειας και πρόσβασης, καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Πιο ειδικά, ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής τόνισε πως «η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στο σημερινό μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο. Από την απειλή της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια ως τους επικίνδυνους ηγέτες στη γειτονική Τουρκία ή τη Ρωσία. Αλλά η Ανατολική Μεσόγειος είναι επίσης μια πολλά υποσχόμενη περιοχή».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο Μπομπ Μενέντεαζ επαίνεσε τον πρωτοποριακό ρόλο της ηγεσίας και των ελληνικών καινοτομιών, λέγοντας ότι «η προθυμία της Ελλάδας να δώσει το παράδειγμα σε ό,τι αφορά την ενέργεια δεν αποτελεί απλώς τον ορισμό της ηθικής ηγεσίας. Είναι απολύτως λογική οικονομικά», σημείωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής και προσέθεσε: «Οι ελληνικές καινοτομίες στην ηλιακή και την αιολική ενέργεια εδραιώνουν την ηγεσία σας σ’ αυτόν τον χώρο, χαρίζοντας μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες στους ανθρώπους σας σε μακρύ χρονικό ορίζοντα στο μέλλον. Η χώρα σας δείχνει στον κόσμο πώς η υιοθέτηση της καθαρής ενέργειας σας βάζει στην αιχμή της καινοτομίας. Αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν».

Ο Μ. Μενέντεζ αναφέρθηκε, ακόμη, και στον  ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό που τον συνδέει με την χώρα μας. Ο διακεκριμένος Γερουσιαστής τόνισε ότι  «ως γιος προσφύγων ο ίδιος, που ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, έχω μια βαθιά εκτίμηση για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, τα απίστευτα επιτεύγματα και τη συνεισφορά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο μεγάλο μέρος της νομοθεσίας που εισηγήθηκα και ψήφισα στη θητεία μου στο Κογκρέσο, έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ των δύο εθνών μας».

Σημειώνεται ότι  το πρώτο αυτό Συνέδριο για την Ενέργεια και το Κλίμα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Olympia Forum, του μεγαλύτερου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εξαγωγής των αρχών και της φιλοσοφίας του Olympia Forum σε μια συγκεκριμένη ελληνική Περιφέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play