Η Μελόνι αποκλείει την προμήθεια ιταλικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Η Μελόνι αποκλείει την προμήθεια ιταλικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε πως η προμήθεια στρατιωτικών αεροσκαφών στο Κίεβο δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε πως η προμήθεια στρατιωτικών αεροσκαφών στο Κίεβο δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Την δήλωση αυτή την έκανε μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι.

Ιδιαίτερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ηγέτη, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε πως η Ιταλία εξετάζει την λύση να στείλει περισσότερα συστήματα αεράμυνας εκτός από το SAMP/T-MAMBA, για το οποίο έχει συνεργαστεί με τη Γαλλία.

Το SAMP/T, που ονομάζεται επίσης MAMBA στον γαλλικό στρατό, είναι ένα αντιπυραυλικό σύστημα θεάτρου σχεδιασμένο να προστατεύει το πεδίο της μάχης και ευαίσθητες τακτικές τοποθεσίες (όπως είναι αεροδρόμια και θαλάσσια λιμάνια) από όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές αεροπορικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ, των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας εμβέλειας 600 km. Το SAMP/T παράγεται από την Eurosam, μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ της MBDA και της Thales.

Τα βασικά του στοιχεία είναι ο αναχαιτιστής Aster 30 και το ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών Arabel. Το SAMP/T έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ακραία περιβάλλοντα ακαταστασίας και ηλεκτρονικών αντίμετρων. Η διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ είναι ένα άλλο κλειδί για το πρόγραμμα SAMP/T.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play