Η Γαλλία «μιμείται» τον… Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη

Η Γαλλία «μιμείται» τον… Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη

Πηγή: Αρχείου

Στους δρόμους του ελληνικού «Καλαθιού του Νοικοκυριού», που εισήγαγε – πρώτος – στην ημέτερη και ευρωπαϊκή αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Στους δρόμους του ελληνικού «Καλαθιού του Νοικοκυριού», που εισήγαγε – πρώτος – στην ημέτερη και ευρωπαϊκή αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κινείται και επίσημα πια, η Γαλλία, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος υπουργός της φιλελεύθερης κυβέρνησης του Μακρόν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών των καταναλωτικών αγαθών τον προσεχή Μάρτιο, καθώς οι λιανοπωλητές διαπραγματεύονται τις τιμές στα σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές.

«Δεν θα υπάρξει “κόκκινη πορεία”», δήλωσε ο Υπουργός Μπρουνό Λε Μερ στο δίκτυο BFM TV, όταν ρωτήθηκε για τους φόβους των διανομέων, οι οποίοι αναμένουν ότι οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν μετά τις διαπραγματεύσεις.

«Ναι, οι τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί από τον Νοέμβριο και θα παραμείνουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα για όλους τους συμπατριώτες μας, (…) αλλά δεν υπάρχει λόγος να αυξηθούν κατακόρυφα  αυτές οι τιμές από τον Μάρτιο», είπε ο υπουργός.

Ο Γάλλος Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τους μεγάλους διανομείς τις επόμενες ημέρες «για να δει μαζί τους πώς μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα για να προστατεύσουν την αγοραστική δύναμη των συμπατριωτών μας», με στόχο τη συνεισφορά στην αύξηση του πληθωρισμού.

Το «Αντιπληθωριστικό Καλάθι» πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμου.

Έτσι, η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει το δικό της  «αντιπληθωριστικό καλάθι», καλάθι βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε μειωμένες τιμές, αλλά η πρωτοβουλία, η οποία δεν είναι υποχρεωτική, δεν έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής από τα μεγάλα brands. Έχει όμως υιοθετηθεί από σημαντικά brands και από αλυσίδες τροφίμων.

Με αναφορές από: Reuters, La Tribune

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play