Τουρκία: 6,4 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: 6,4 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία

Πηγή: Screenshot

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19:04 (ώρα Ελλάδας) στην νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19:04 (ώρα Ελλάδας) στην νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 75 χλμ. της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 2 χλμ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Ντεφνέ του Χατάι και έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20:07 ώρα Τουρκίας σημειώθηκες και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, αυτή τη φορά στην περιοχή Samandag του Χατάι, με το εστιακό βάθος να προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Τουρκία: Οδηγίες των Αρχών να μείνουν μακριά από τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές

Αναφέρθηκε ότι τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στους πρώτους σεισμούς κατέρρευσαν και σκόνη έχει καλύψει την περιοχή.

Μετά τους σεισμούς της Δευτέρας, η Τούρκικη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους κατοίκους να μην εισέλθουν στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

«Μην εισέρχεστε στις κατεστραμμένες κατασκευές στη μετασεισμική περιοχή. Μην μένετε γύρω από επικίνδυνα κτίρια. Ενημερωθείτε από επίσημες πηγές για ακριβείς πληροφορίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play