Άντονι Μπλίνκεν: Στο αεροδρόμιο η συνάντηση με τον Ερντογάν

Άντονι Μπλίνκεν: Στο αεροδρόμιο η συνάντηση με τον Ερντογάν

Πηγή: Αρχείου/protothema.gr

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, λίγη ώρα μετά τις συνομιλίες και τις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, λίγη ώρα μετά τις συνομιλίες και τις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση Ερντογάν-Μπλίνκεν, λίγες ώρες πριν το ταξίδι του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του αεροδρόμιου Εσενμπογκάι στην Άγκυρα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ. Κεντρικό θέμα στις συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αποτέλεσε το ζήτημα της αγοράς των F-16 από  την Τουρκία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ  να πιέζει για στήριξη από το Κογκρέσο ώστε να προχωρήσει η σχεδιαζόμενη συμφωνία ύψους 20 δισ. δολαρίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και τον Αμερικανό ομόλογό του να του ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να του δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play