Κρίστερσον υπέρ της συνεργασίας Ε.Ε. και ΗΠΑ

Κρίστερσον υπέρ της συνεργασίας Ε.Ε. και ΗΠΑ

Πηγή: REUTERS/Piroschka van de Wouw/File Photo

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διαφυλάξουν την ενότητά τους απέναντι στον επεκτατισμό του Β. Πούτιν διατύπωσε ο Ουλφ Κρίστερσον

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διαφυλάξουν την ενότητά τους απέναντι στον επεκτατισμό του Β. Πούτιν διατύπωσε ο Ουλφ Κρίστερσον, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την Τσεχία.

Η παρουσία του Ο. Κρίστερσον στην διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο «σημαδεύτηκε», ανάμεσα στα άλλα, από την άποψή του ότι η  ευρωπαϊκή και αμερικανική ενότητα διατηρήθηκε πλήρως κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και ότι αυτή η ενότητα πρέπει να συνεχίσει να διατηρείται.

Παράλληλα,  ο Σουηδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι θεσμοί της Ένωσης πρέπει να ενεργούν από κοινού με τις χώρες μέλη,  ιδίως σε θέματα βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι είμαστε εξαιρετικά ενεργοί στην επίλυση όλων των ευρωπαϊκών υποθέσεων. Όχι μόνο να βασιζόμαστε στις ΗΠΑ για να φροντίζουν τις κοινές υποθέσεις αντί για εμάς», είπε ο Ουλφ Κρίστερσον.

Ειδικότερα, ο Σουηδός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της συλλογής και χρήσης κεφαλαίων για βοήθεια προς την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play