ΗΠΑ και Η. Βασίλειο κατηγορούνται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ΗΠΑ και Η. Βασίλειο κατηγορούνται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Πηγή: asiatimes

Αντιμέτωπες με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας κατηγορούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο από την διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αντιμέτωπες με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας κατηγορούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο από την διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). Το έγκλημα, για το οποίο ελέγχονται είναι αποικιακό και αφορά την εκδίωξη των γηγενών πληθυσμών από τα νησιά Τσάγκος (Chagoss), στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού.

Το Αρχιπέλαγος Τσάγκος  είναι μια συστάδα από 7 Ατόλες με συνολικά 65 τροπικά νησιά, περίπου στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού. Το Τσάγκος βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια από τις Μαλδίβες, την πλησιέστερη χώρα, και1.600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ινδίας, στο μέσον της απόστασης μεταξύ Τανζανίας και Ιάβας.

Ο αναγκαστικός εκτοπισμός του λαού Τσάγκος στο σύνολό του από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, η φυλετική δίωξη που ασκήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η μέχρι στιγμής συνέχιση της απαγόρευσης επιστροφής του αυτόχθονου πληθυσμού Τσάγκος στην πατρίδα τους είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανέφερε το Πατατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεση και βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Και οι δύο κυβερνήσεις, Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να παράσχουν πλήρεις αποζημιώσεις στον πληθυσμό Τσάγκος, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης του δικαιώματος να επιστρέψουν για να ζήσουν στην πατρίδα τους, το Αρχιπέλαγος Τσάγκος στον Ινδικό Ωκεανό.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, το Διεθνές Π οινικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τερματίσει τον έλεγχο του επί του Αρχιπελάγους Τσάγκος, το συντομότερο δυνατό. Η απόφαση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έρχεται να «στοχοποιήσει» ευθέως και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κάτοικοι των Τσάγκος μιλούσαν Ιλουάζ, μια γαλλική κρεολή γλώσσα που δεν έχει ερευνηθεί ικανοποιητικά από γλωσσολογικής πλευράς. Τα ονόματα των νησιών είναι ένας εμφανής συνδυασμός πορτογαλικών, γαλλικών, αγγλικών και κρεολών ονομάτων. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο μπορούν να επιδείξουν τέτοια ποικιλία στην τοπική ονοματολογία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play