Der Spiegel: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Der Spiegel: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Πηγή: Olivier Douliery/Pool via REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είναι ένας από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που επισκέφθηκαν την περιοχή του σεισμού στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είναι ένας από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που επισκέφθηκαν την περιοχή του σεισμού στην Τουρκία. Κορυφαίοι πολιτικοί από τη Γερμανία και τη Γαλλία έχουν μείνει μέχρι στιγμής μακριά από την περιοχή της κρίσης.

Ο Άντονι Μπλίνκεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ., στις 19 Φεβρουαρίου για να δει τις προσπάθειες βοήθειας μετά τον τεράστιο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν παράσχει οικονομική βοήθεια για τις πληγείσες από τους καταστροφικούς σεισμούς περιοχές.

Ο Α. Μπλίνκεν είναι ένας από τους πρώτους υπουργούς Εξωτερικών που ταξίδεψε στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, πριν από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play