Τσαβούσογλου: «Να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα» [vid]

Τσαβούσογλου: «Να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα» [vid]

Πηγή: Αρχείου

Η «διπλωματία των σεισμών» φαίνεται πως «κάνει δουλειά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για ακόμα μια φορά.

Η «διπλωματία των σεισμών» φαίνεται πως «κάνει δουλειά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για ακόμα μια φορά. Την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις δίνουν μάχη για τον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων επιζώντων, ενώ γίνονται δεκτοί παντού με χειροκροτήματα και συγκίνηση ακόμα και η τουρκική κυβέρνηση μοιάζει να έχει «μαλακώσει» αισθητά τη στάση της.

Σε δηλώσεις του, ο συνήθως οργισμένος με την Ελλάδα, Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε: «Όταν είχαμε τον τρομερό σεισμό του 1999, ένας άλλος σεισμός μέσα σε ένα μήνα ή και περισσότερο έπληξε την Ελλάδα. Τότε υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο.

Ακόμα πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια άλλη καταστροφή για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο ή για να λύσουμε τα άλυτα ή εκκρεμή ζητήματά μας. Επομένως θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις.

Περισσότεροι από 25.000 οι νεκροί

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Χατάι

Το Χατάι είναι από τις πόλεις που χτυπήθηκαν σφόδρα από το χτύπημα του Εγκέλαδου και θυμίζει ολικά βομβαρδισμένο τοπίο. Χιλιάδες είναι τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια και δυστυχώς όσο περνούν οι μέρες, θα γίνονται και περισσότερα. Οι εικόνες είναι τρομακτικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play