Συνελήφθη στα κατεχόμενα Τούρκος κατασκευαστής

Συνελήφθη στα κατεχόμενα Τούρκος κατασκευαστής

Πηγή: twitter ANADOLU AGENCY/KHALIL ASHAWI VIA REUTERS

Καταζητούμενος εργολάβος οικοδομών συνελήφθη στον κατεχόμενο τομέα της Βόρειας Κύπρου.

Καταζητούμενος εργολάβος οικοδομών συνελήφθη στον κατεχόμενο τομέα της Βόρειας Κύπρου. Μαζί του είχε τεράστια χρηματικά ποσά, εν μέσω συνεχόμενων καταγγελιών για κακοτεχνίες, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε χιλιάδες σεισμόπληκτους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χασάν Αλμπαργκούν, ένας πενηνταπεντάχρονος κατασκευαστής, συνελήφθη στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ο συλληφθείς κατηγορείται για σωρεία καταγγελιών και για εγκληματικές αμέλειες κατά την ανέγερση πολυώροφων κατασκευών.

Ο Χ. Αλμπαργκούν είναι, ανάμεσα στα άλλα, εργολάβος διαμερίσματος, το οποίο καταστράφηκε στην περιοχή Αδάνων και από το οποίο αφαιρέθηκαν τα άψυχα σώματα 70 ανθρώπων. Ο κατασκευαστής συνελήφθη στο κυπριακό έδαφος, όπου διέφυγε μετά τον σεισμό.

Η δεκαξαώροφη πολυκατοικία σε κεντρική συνοικία ων Αδάνων καταστράφηκε στον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Δευτέρα, στην περιοχή του Καρχαμανμάρας. Μέχρι στιγμής, τα πτώματα 70 ανθρώπων έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο, όπου διαπιστώθηκε ότι 92 άνθρωποι ήταν ζωντανοί.

Λέγεται ότι ο συλληφθείς εργολάβος του κτιρίου, το οποίο φέρεται να έχει 15 άτομα ακόμα κάτω από τα ερείπια, κατέφυγε στη Βόρεια Κύπρο αμέσως μετά τον σεισμό.

Προσπάθησε, μάλιστα, να μεταφέρει μαζί του 990.000 δολάρια, 890.000 ευρώ, 500.000 τουρκικές λίρες, και αγόρασε και ένα διαμέρισμα κοντά στην Λευκωσία.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι πρόκειται να μεταφερθεί στην Τουρκία.

Ακόμη, στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη και ο εργολάβος Ιμπραήμ Μουσταφά Ουνκούογλου,  ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν αμελής σε συνέχεια εξέτασης που διενεργήθηκε σε συγκρότημα πολυκατοικιών στο Γκαζιαντέμπ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, περισσότερα από εκατό χιλιάδες σπίτια

επλήγησαν σοβαρά ή καταστράφηκαν από τους δύο σεισμούς. αλλά με βάση τον Κρατικό Οργανισμό Σχεδιασμού, είναι σαφώς λιγότερα τα σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Σημειώνονται με κόκκινο σταυρό, προορίζονται για καταστροφή και δεν μπορούν να προσεγγιστούν ή να επενδυθούν με κανέναν τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play