Το μετέωρο βήμα της Λευκορωσίας

Το μετέωρο βήμα της Λευκορωσίας

Πηγή: AP PHOTO

Το Μινσκ μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Λεκορώσοι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ουκρανικού στρατού.

Το Μινσκ μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Λεκορώσοι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ουκρανικού στρατού. Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από ουκρανικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, αλλά ούτε και διαψεύδεται. Η Λευκορωσία φαίνεται, μετά και την ακόμη μεγαλύτερη σκλήρυνση της τάσης της Πολωνίας, ότι θα διαθέσει σύντομα ακόμα περισσότερες βάσεις στο Κρεμλίνο.

Φύλο ιδιαίτερα συγγενικό των Ρώσων, οι Λευκορώσοι υποστηρίζουν ότι αναχαίτησαν ένα ουκρανικό drone. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από την Κρατική Επιτροπή Συνόρων της χώρας. «Οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες βρήκαν ένα drone που κατευθυνόταν από την ουκρανική πλευρά προς το πίσω μέρος του λευκορωσικού εδάφους. Η συνοριακή ομάδα με τη χρήση ηλεκτρονικού όπλου απέτρεψε την περαιτέρω πτήση του ουκρανικού drone».

Η κατάρριψη έγινε με την αναφορά σε κάποια βιντεοκάμερα, η οποία υποστηρίζεται ότι ήταν ενσωματωμένη στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Το περιεχόμενο της κάρτας μνήμης επιβεβαιώνει ότι το drone εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Ουκρανίας και χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή αναγνώρισης και λήψης τεχνικών μέσων προστασίας των συνόρων στο έδαφος της Λευκορωσίας, λένε οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες.

Στην προσπάθειά της να γίνει ακόμη περισσότερο πειστική, η Λευκορωσία αναφέρει ανάλογες περιπτώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν από ακριβώς δύο μήνες.

Το ζήτημα που πλέον τίθεται, είναι εάν η Λευκορωσία θα διαθέσει περισσότερες στρατιωτικές βάσεις στο Κρεµλίνο. Οι φήµες για αυτό το ενδεχόμενο αρχίζουν να συσσωρεύονται. Οι συνοριοφύλακες θέλουν να πείσουν ότι ένα drone, τα οποία στερούνται, είχε ενσωματωμένη μια βιντεοκάμερα, για να τραβήξει φωτογραφίες από την λευκορωσική γη.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί. Εντούτοις, αυτή δεν θα λάβει την μορφή της άμεσης στρατιωτικής και επιχειρησιακής συμμετοχής. Φαίνεται ότι, κατά πάσα πιθανότητα, θα κινηθεί σε μορφές υβριδικού πολέμου, όπως η τυπικά «ομιχλώδης» κατάρριψη ενός drone.

Άλλωστε, γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας προφυλάσσονται από ενδεχόμενη λευκορωσική επιθετική δράση. Και υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό,  ο αποκλεισμός συνοριακού περάσματος στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία, με τον Καμίνσκι να αναφέρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «λόγω του σημαντικού ενδιαφέροντος της κρατικής ασφάλειας, αποφάσισα να αναστείλω μέχρι νεοτέρας και από τις 12:00 στις 10 Φεβρουαρίου φέτος τη διέλευση από το πολωνολευκορωσικό συνοριακό πέρασμα στο Μπομπροβνίκι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play