La Tribune: Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» πάει… Γαλλία

La Tribune: Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» πάει… Γαλλία

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Le Panier, δηλαδή το «Καλάθι», θα είναι σύντομα η γαλλική ονομασία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», που εισήγαγε με επιτυχία στην ελληνική αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Le Panier, δηλαδή το «Καλάθι», θα είναι σύντομα η γαλλική ονομασία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», που εισήγαγε με επιτυχία στην ελληνική αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Το γαλλικό καλάθι θα αποτελείται – αρχικά, τουλάχιστον – από 50 προϊόντα διατροφής και θα χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας. Το αφιέρωμα από το γαλλικό χρηματοοικονομικό περιοδικό «La Tribune».

Η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Οικονομικών Μπορύνο Λεμαίρ επεξεργάζονται ένα καλάθι κατά του πληθωρισμού. Η γενική ιδέα είναι ότι όλοι συμβάλλουν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, αυτό το καλάθι θα αποτελείται από 20 είδη πρώτης ανάγκης -τρόφιμα ή προϊόντα υγιεινής- και στα οποία «οι διανομείς θα αναλάμβαναν να έχουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, ώστε όλοι μαζί να αντισταθμίσουμε το πληθωριστικό σοκ».

Αυτή η αύξηση του δείκτη των τιμών, που είναι ιδιαίτερα έντονη στα τρόφιμα, θα μπορούσε να συνεχιστεί για «μερικούς μήνες». Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η ιδέα το έργο βρισκόταν μόνο στο στάδιο της συζήτησης και ότι η υλοποίησή της θα γινόταν μέσω εθελοντικών δεσμεύσεων από τους διανομείς και όχι μέσω νομοθετικών ή κανονιστικών διατάξεων, λύση που, τελικά, προκρίθηκε από τον Γάλλο υπουργό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play