Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ζωή Ράπτη
Υφυπουργός Υγείας

Ζωή Ράπτη στο pagenews.gr: Ισχυροποιούμε τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας – Δημιουργούμε νέες δομές

Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, τη δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής φροντίδας 10306 καθώς και για τις νέες δομές που δημιουργούνται στη χώρα. 

Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, τη δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής φροντίδας 10306 καθώς και για τις νέες δομές που δημιουργούνται στη χώρα.

Ζωή Ράπτη στο pagenews.gr: Για τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς

Η Υφυπουργός Υγείας τόνισε: “Αυτός ο φάκελος είναι πολύ σημαντικός τον είχαμε εξαγγείλει και προεκλογικά και έρχεται τώρα να υλοποιηθεί, γιατί με αυτό το φάκελο θα μπορούμε να αποθηκεύουμε τις εξετάσεις μας και βεβαίως όταν χρειαζόμαστε να τις αναζητούμε. Πάνω από διαφορετικές 90% των εξετάσεων αίματος και όλων των υπόλοιπων εξετάσεων που γίνονται σήμερα θα μπορούν να αποθηκευτούν σε πρώτο χρόνο και αμέσως μετά θα δοθεί η δυνατότητα και των απεικονιστικών εξετάσεων στη συνέχεια να μπορέσουμε να τις αποθηκεύσουμε και αυτές ούτως ώστε ο πολίτης να γλυτώσει την ταλαιπωρία του να μεταφέρει από γιατρό σε γιατρό ή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τις εξετάσεις του που θα χρειαστεί. Ο γιατρός ο οποίος θα χρειαστεί να τον νοσηλεύσει θα μπορεί αμέσως να δει τον φάκελό του και βεβαίως και το ΕΣΥ να μην χρειάζεται να επιβαρυνθεί με εξετάσεις αχρείαστες αφού οι αποθηκευμένες πρόσφατες εξετάσεις των ασθενών θα μπορούν να είναι εύκολα προσβάσιμες στον αντίστοιχο γιατρό. Είναι μια καινοτομία η οποία σε συνέχεια των καινοτομιών οι οποίες ξεκίνησαν με την ψηφιακή μεταρρύθμιση στο υπουργείο Υγείας έρχεται να προστεθεί τώρα αφενός στην άυλη συνταγογράφηση, στη συνέχεια των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων με τη μαστογραφία που ήδη οι γυναίκες από 50 έως 60 χρονών μπορούν να κάνουν δωρεάν μαστογραφία σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα υγείας και φυσικά να μην ξεχάσουμε και το εμβόλιο το οποίο έγινε και μας έδωσε τη δυνατότητα να ζούμε και πάλι σε μια νέα κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ζωή Ράπτη στο pagenews.gr: Για την γραμμή 10306

Η κ. Ράπτη υπογράμμισε: “Η γραμμή 10306 είναι η εθνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης την οποία δημιουργήσαμε μέσα στην πανδημία για να δώσουμε καταρχήν τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους πολίτες. Στη γραμμή αυτή απαντούν ψυχολόγοι όλο το 24ωρο και βεβαίως μέσα στην εβδομάδα και τις επτά μέρες. Είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αιγινήτειο το Πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο και το φορέα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης “Αργώ” και όποιος τηλεφωνήσει μπορεί να λάβει υποστήριξη για ζητήματα κατάθλιψης, για ζητήματα μοναξιάς, ζητήματα που αφορούν ενδοοικογενειακή διενέξεις, προβλήματα που αφορούν την οικογένειά του, ζητήματα που αφορούν το στρες των εργαζομένων και βεβαίως ακόμα και ερωτήσεις που αφορούν την τρίτη ηλικία…”.

Ζωή Ράπτη στο pagenews.gr: Για τις νέες δομές ψυχικής υγείας στη χώρα 

Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη ανέφερε: “Μέσα στην πανδημία νομίζω έγινε απόλυτα κατανοητό σε κάθε πολίτη ότι υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για υποστήριξη της ψυχικής μας υγείας. Καταλάβαμε ότι εξίσου σημαντική με τη σωματική είναι και η ψυχική. Αυτό έδωσε και το έναυσμα για να ισχυροποιήσουμε τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας, η οποία ήταν χρόνια υποχρηματοδοτούμενη όχι μό εδώ στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όμως με τη δημιουργία ειδικού χαρτοφυλακίου για την ψυχική υγεία από τον πρωθυπουργό αυξήσαμε τη χρηματοδότηση για αυτές τις υπηρεσίες και παράλληλα εκείνο που κάναμε για να αντιμετωπίσουμε και την αυξημένη κατάθλιψη η οποία είχε καταγραφεί καθώς και τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας..”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι