Νίκη της κεντροδεξιάς στις τοπικές σε Ρώμη και Μιλάνο

Νίκη της κεντροδεξιάς στις τοπικές σε Ρώμη και Μιλάνο

Πηγή: REUTERS/Lisa Leutner

Νίκη της κυβερνητικής κεντροδεξιάς πλειοψηφίας στο Μιλάνο και στη Ρώμη καταγράφουν τα exit poll.

Νίκη της κυβερνητικής κεντροδεξιάς πλειοψηφίας στο Μιλάνο και στη Ρώμη καταγράφουν τα exit poll. Η πρωθυπουργός της Χώρας Τζόρτζια Μελόνι εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Ενρίκο Λέττα τονίζει πως η αντιπολίτευση συγκράτησε με επιτυχία τον κύριο όγκο των δυνάμεών της.

«Πρόκειται για σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο αυξάνει την ενότητα της κεντροδεξιάς και ενισχύει το έργο της κυβέρνησης», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία συμπλήρωσε πως «αυτή η νίκη είναι για εμάς, για τις δυνάμεις της σύγχρονης κεντροδεξιάς, μια πραγματική επιβράβευση των προσπαθειών μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την εντολή του ιταλικού λαού».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών Ενρίκο Λέττα δήλωσε πως η κεντροαριστερά παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ιταλίας, λέγοντας ότι «περιμέναμε στο Δημοκρατικό Κόμμα κάτι περισσότερο, μια μεγαλύτερη λαϊκή επιβράβευση. Ευχαριστούμε όμως που οι πολίτες μας δίνουν την εντολή να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε την ανασύνταξη των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς στη Χώρα».

Στις περιφέρειες Λάτσιο και Λομβαρδία με αντίστοιχες πρωτεύουσες την Ρώμη και το Μιλάνο, ο κεντροδεξιός απερχόμενος περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, επανεκλέγεται με ποσοστό 54,4%, ενώ ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερφραντσέσκο Μαγιορίνο συγκεντρώνει ποσοστό 33,3%.

Προβληματικό στοιχείο των τοπικών αναμετρήσεων, ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων, αφού στην περιφέρεια της Ρώμης περιορίσθηκε στο 37,39% και στη Λομβαρδία στο 41,61%.

Στην περιφέρεια Λάτσιο, της ιταλικής πρωτεύουσας, ο συντηρητικός υποψήφιος Φραντσέσκο Ρόκα (υποστηριζόμενος από τη Φόρτσα Ιτάλια, τη Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας) βρίσκεται στο 51,4%. Ο δε κεντροαριστερός Αλέσιο Ντ’ Αμάτο, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων, στηρίχθηκε από το 35,3% των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play