Η Μ. Βρετανία επιβάλλει νέες κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες από την Ρωσία

Η Μ. Βρετανία επιβάλλει νέες κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες από την Ρωσία

Πηγή: protothema/thessnews.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα από τη ρωσική «πολεμική μηχανή» που εμπλέκονται στα «οικονομικά δίκτυα» του Κρεμλίνου

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα από τη ρωσική «πολεμική μηχανή» που εμπλέκονται στα «οικονομικά δίκτυα» του Κρεμλίνου, σήμερα που ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή.

Ακριβέστερα, οι νέες βρετανικές κυρώσεις στοχεύουν στην επιτάχυνση της οικονομικής πίεσης στον ρωσικό στρατό και την ελίτ του Κρεμλίνου, δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι νέες κυρώσεις γίνονται εναντίον οκτώ ατόμων και έξι εταιρειών που προμηθεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι τόνισε τον ρόλο της Ουκρανίας στον πόλεμο, «εναντίον της τυραννίας του Βλαντιμίρ Πούτιν και τις αδιάκριτες επιθέσεις του ρωσικού στρατού εναντίον περιοχών, υποδομών και αμάχων πολιτών».

«Δεν θα αφήσουμε τον Πούτιν  να πετύχει. Πρέπει να αυξήσουμε την υποστήριξή μας. Αυτές οι νέες κυρώσεις επιταχύνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν, υπονομεύουν την πολεμική μηχανή του και βοηθούν την Ουκρανία να επιβληθεί», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η Ρωσία δεν θα έχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε παγώσει μέχρι να βάλει τέλος, μια για πάντα, στις απειλές της κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Μεταξύ των εταιρειών που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι μια εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μια εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων, καθώς και μια εταιρεία διαχείρισης και μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν ένα χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.300 άτομα και επιχειρήσεις για τους στενούς δεσμούς που διατηρούν με το Κρεμλίνο. Σε αντάλλαγμα, έχουν δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εξαγωγές μηχανημάτων και εξοπλισμού μεταφοράς μειώθηκαν κατά 98% και οι άδειες ταξιδιού περιορίστηκαν σε δεκάδες άτομα λόγω των δεσμών τους με τον Πρόεδρο Πούτιν και την κυβέρνησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play