Μητσοτάκης: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το δράμα των προσφύγων

Μητσοτάκης: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το δράμα των προσφύγων

Πηγή: Eurokinissi

Η απέναντι πλευρά χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων ως μοχλό εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η απέναντι πλευρά χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων ως μοχλό εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα «3 χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – 3 χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι συχνά η συνεργασία με την Τουρκία δεν είναι καλή, όμως μπορεί να γίνει καλύτερη η συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο θέμα του μεταναστευτικού.

Ειδική μνεία έκανε στις ελληνικές δυνάμεις, και κυρίως στο Λιμενικό, που όπως είπε «έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έρμαια του καιρού, που θα χάνονταν στα νερά του Αιγαίου, εκεί που τους στέλνουν οι συμμορίες της απέναντι όχθης».

«Θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο και αυτά που τάχα δεν υπήρχαν υψώθηκαν επιτέλους στη θάλασσα του Αιγαίου ενώ τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Μετά την αποτελεσματική άμυνα που υψώσαμε ακολουθήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο που αποτυπώνεται στην καθημερινότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής στοιχεία.

Αναφέρθηκαν τα εξής:

  • το 2022 μπήκαν στην Ελλάδα 17.000 ενώ το 2015 πάνω από 900.000
  • το 2015 το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ ήταν στην Ελλάδα, πέρσι ήταν το 5%
  • ταυτόχρονα ανέπνευσαν τα νησιά μας. 40.000 βρισκόντουσαν στα νησιά του Αιγαίου το 2019 και τώρα είναι μόλις 5.000.
  • υποχώρησε ο συνολικός αριθμός μεταναστών σε δομές. Από τους 92.000 υποχωρήσαμε σε κάτι λιγότερους από 15.000 που είναι σε κλειστές δομές που και αυτές μειώνονται καθώς ήταν 121 το 2019, 33 είναι σήμερα με τις εκτάσεις να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play