Δημοσκόπηση Opinion: Προβάδισμα ΝΔ 8,2% – Μητσοτάκης ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός

Δημοσκόπηση Opinion: Προβάδισμα ΝΔ 8,2%  – Μητσοτάκης ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Με 8,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του Σύριζα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Opinion

Με 8,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του Σύριζα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Opinion, στην οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται στις προτιμήσεις των πολιτών ως ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός με 48,2% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 32,6% έναντι 24,8% του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 19% στις εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών. Έπονται το ΚΚΕ με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 και το Εθνικό Κόμμα μένουν εκτός Βουλής με 2,7% και 2,3% αντίστοιχα.

Ο Σύριζα παρουσιάζει μια οριακή αύξηση της τάξεως του 0,1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αυξάνει ουσιαστικά τα ποσοστά της, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σοβαρές απώλειες 1,2% και 4,2% συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο και με αυτήν που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα χρόνο. Φαίνεται ότι το σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος και οι καταγγελίες κατά της κ. Εύας Καïλή κόστισαν ακριβά στις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ισχυρό χαρτί» για το κυβερνών κόμμα αποδεικνύεται ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο οποίος είναι ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός με 48,2 % θετικές και μάλλον θετικές απόψεις. Προηγείται στην δυνατότητα διαχείρισης κρίσιμων κυβερνητικών τομέων έναντι του Α. Τσίπρα, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι και το εύρημα ότι τον  εμπιστεύονται γενικά οι πολίτες σε ποσοστό 42,7%, ενώ αντίθετα η εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα είναι μόλις στο 22,3%. Εύρημα που αποτυπώνεται και σε άλλη απάντηση, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη πιο ειλικρινή, σε σχέση με τον κ. Τσίπρα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός με ποσοστό 45,4% έναντι μόλις 22,4% του Αλέξη Τσίπρα.  Τις καλύτερες επιδόσεις ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 80.6% έναντι 6% του Α. Τσίπρα και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που επιλέγεται από το 62.5% έναντι του 15.6% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα. Στον χώρο του Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 53.7%.

Ακόμη, ως σπουδαιότερα προβλήματα κατά την κρίση των πολιτών θεωρούνται η ακρίβεια, τα εθνικά θέματα και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα τιμολόγια ενέργειας η ακρίβεια, η δημόσια υγεία, η ανεργία, ενώ το ζήτημα των υποκλοπών απασχολεί ιδιαίτερα μόλις το 4,7% των ερωτηθέντων. Πιο σοβαρά προβλήματα θεωρούνται λοιπόν η ακρίβεια με 64.5%, τα εθνικά θέματα- που φαίνεται να απασχολούν όλο και περισσότερο με 30.4%- και η ενεργειακή κρίση/τα τιμολόγια της ενέργειας με 16.5%. Ενώ ακολουθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ με 12.7% και η ανεργία 12.2% . Οι υποκλοπές απασχολούν το 4.7%.

Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία φιλοξενείται στο The Toc, είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύει ποσοτικά ευρήματα και με πρόθεση ψήφου. Σημειώνεται ότι, με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει απόψε την πρόθεση ψήφου και τις δημοφιλίες των Πολιτικών Αρχηγών, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν επίσης την πολιτική κυριαρχία σε αυτήν την τελική ευθεία προς τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, αφού το 33% των πολιτών δίνει μια δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αφήνει με διαφορά πίσω του, στη δεύτερη θέση τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, με 24%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play