Η Ουκρανία φορτίζει όλες τις μπαταρίες της

Η Ουκρανία φορτίζει όλες τις μπαταρίες της

Πηγή: euractive

Κυβερνητικά στελέχη  ανακοίνωσαν ότι η παροχή ρεύματος θα υποστεί σοβαρούς περιορισμούς από τις 07:00 π.μ. έως τις 23:00 το βράδυ

Αντιμέτωποι με τη σοβαρή ενεργειακή κρίση, οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσον για να θερμανθούν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία περιορίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τις ζημιές στις υποδομές της, ως αποτέλεσμα των νέων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην τελευταία ρωσική επίθεση, μια ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ υπέστη σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Αεροπορικές επιθέσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην υποδομή της πόλης Μπουρστίν στη δυτική Ουκρανία, με βάση όσα δήλωσαν οι αρχές.

«Η περιοχή μας έχει αντιμετωπίσει ρουκέτες σήμερα. Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπουρστίν χτυπήθηκε, προκαλώντας πυρκαγιά».

Ο σταθμός στο Μπουρστίν τροφοδοτεί με ενέργεια τρεις δυτικές περιοχές ή, με άλλους λόγους, περίπου 5 εκατομμύρια καταναλωτές.

Κυβερνητικά στελέχη  ανακοίνωσαν ότι η παροχή ρεύματος θα υποστεί σοβαρούς περιορισμούς από τις 07:00 π.μ. έως τις 23:00 το βράδυ.

Η ουκρανική εταιρεία δικτύου ενέργειας, Ukrenergo, κάλεσε τους κατοίκους να «φορτίσουν όλες τις μπαταρίες», πριν ξεκινήσουν οι περιορισμοί, προειδοποιώντας για ολικές διακοπές ρεύματος, εάν δεν εξοικονομηθεί ρεύμα.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο σε κρύο καιρό να ζητάμε τη βοήθειά σας ακόμα πιο συχνά», ανακοίνωσε η Ukrenergo, αναφερόμενη στους εν λόγω περιορισμούς.

Η Ukrenergo ζήτησε από τους Ουκρανούς να εφοδιαστούν με νερό και να φροντίσουν να έχουν ζεστές κάλτσες και κουβέρτες, αλλά και «θερμές αγκαλιές από την οικογένεια και τους φίλους τους».

Η εταιρεία παρακίνησε τους κατοίκους της Ουκρανίας να βεβαιωθούν ότι έχουν γεμάτες μπαταρίες στα τηλέφωνά τους και σε άλλες συσκευές τους.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «υπάρχουν νέες ζημιές σε κρίσιμες υποδομές. Τρεις ενεργειακές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν από τον εχθρό».

Συμπλήρωσε, λέγοντας πως «εκτιμούμε ότι η ρωσική τρομοκρατία θα στοχεύσει ενεργειακές εγκαταστάσεις έως ότου, με τη βοήθεια των εταίρων μας, μπορέσουμε να καταρρίψουμε το 100% των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

Ο O. Χαρτσένκο, σύμβουλος του Υπουργείου Ενέργειας, είχε δηλώσει, στις 19 Οκτωβρίου, ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, και μάλιστα από την οθόνη της ουκρανικής τηλεόρασης: «Δυστυχώς, σύμφωνα με νέα στοιχεία, περίπου το 40% της συνολικής υποδομής έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι επισκευές συνεχίζονται, αλλά σήμερα και αύριο αναμένεται αυτή η διακοπή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play