Σπυράκη Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Πώς σχολιάζουν ελληνοτουρκικά, ενεργειακά, άνοδο ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Σπυράκη Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Πώς σχολιάζουν ελληνοτουρκικά, ενεργειακά, άνοδο ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Η Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ κ. Μαρία Σπυράκη και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν στην προκλητική επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τα ενεργειακά αλλά και τις εκλογές στην Ιταλία.

Η Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ κ. Μαρία Σπυράκη και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στην προκλητική επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τα ενεργειακά, αλλά και τις εκλογές στην Ιταλία.

Σπυράκη – Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας και τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Η κ. Σπυράκη απάντησε: “Είναι προφανές ότι έχουμε μια παρατεταμένη οπλοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την πλευρά της Τουρκίας προκειμένου να δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα τα οποία είναι τα ευρωτουρκικά σύνορα. Η Τουρκία δεσμεύεται από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας να κρατήσει στο έδαφός της πρόσφυγες και αυτό την οδηγεί στο να ζητά διαρκώς από την Ε.Ε. την αύξηση των κονδυλίων και την αλλαγή της μορφής χρηματοδότησης απευθείας προς το τουρκικό κράτος. Είναι μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δει τα γεγονότα και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, το λέει ήδη η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Τουρκία δεν κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της Ε.Ε…”

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε τα εξής: ” Πρόκειται για ένα ακραίο γεγονός πλήρους ευτελισμού της ανθρώπινης αξίας και εργαλειοποίησης, οπλοποίησης όπως είναι ο νεολογισμός. Σε αυτό συμφωνούμε απολύτως. Είναι προφανές ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε προσπάθειες που κάνει η Τουρκία. Εκεί που τουλάχιστον θα πρόσθετα είναι ότι πρέπει να μας ενδιαφέρουν και παραβιάσεις δικαιωμάτων που ενδεχομένως διαπράττει η FRONTEX είναι επίκαιρη η έρευνα της OLAF, θυμόμαστε την παραίτηση του επικεφαλής, ακριβώς ενόψει της έρευνας αυτής και αυτό για ένα λόγο που αφορά εμάς κυρίως ως χώρα…”

Σπυράκη – Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά

Η κ. Σπυράκη τόνισε: “Το είπα και στην Ολομέλεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αργήσει και ο χρόνος δεν είναι μόνο χρήμα είναι κυρίως κόστος τεράστιο, κοινωνικό κόστος στους ανθρώπους, στους πολίτες, στα νοικοκυριά, στις μικρές επιχειρήσεις, στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, στην ευρωπαϊκή οικονομία, στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αυτή είναι η σειρά και ενώ υπήρχε στο τραπέζι η συζήτηση για την επιβολή πλαφόν στην αγορά του TTF στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου που έρχεται κυρίως από αγωγούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήταν μια πρόταση την οποία είχε καταθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Μάρτιο η πρόταση αυτή συζητήθηκε σοβαρά τώρα που είναι Οκτώβριος και αναμένεται να υιοθετηθεί ενδεχομένως από τις αρχές του 2023 γιατί χρειάζεται και μελέτη ο συμπληρωματικός δείκτης αναφοράς για την τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα είναι ένας δείκτης συμπληρωματικός στον TTF…”.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: “Εγώ συμφωνώ ότι η Ευρώπη έχει αποδειχθεί αυτή τη φορά κατώτερη των περιστάσεων μετά από μια θετική θα έλεγα σε γενικές γραμμές ανταπόκριση στην πανδημία, προσπάθησε με ένα πνεύμα αλληλεγγύης να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή πρόκληση ξεπερνώντας και στάσεις που είχαν δείξει οι κεντροευρωπαϊκές και Βόρειες χώρες την περίοδο της οικονομικής κρίσης επιστρέφουμε σε μια λογική ξανά του ο σώζων ευατόν σωθήτω. Έχει δίκιο η κ. Σπυράκη ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τη Γερμανία που έχει την οικονομική δυνατότητα να κινεί εκατομμύρια ευρώ να μπλοκάρει μια συμφωνία αλληλεγγύης.

Σπυράκη – Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για τις εκλογές στην Ιταλία

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε: “Προφανώς και με ανησυχεί η εκλογή της κ. Μελόνι στην Ιταλία, θα πρέπει να υπάρχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη συμπεριφορά οποιουδήποτε εκλεγμένου από τον ιταλικό λαό ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση…”.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: “Είναι πράγματι ανησυχητικό φαινόμενο γιατί δεν είναι μεμονωμένο βλέπουμε σε 3 κεντρικές χώρες της Ευρώπης για διαφορετικούς λόγους κεντρικές, η Γαλλία και η Ιταλία, η Σουηδία είναι μια εμβληματική για το κοινωνικό της μοντέλο χώρα βλέπουμε το κεντρικό κόμμα της Δεξιάς να μην είναι ένα παραδοσιακό συντηρητικό κόμμα αλλά είναι ένα κόμμα της άκρας δεξιάς μάλιστα με μεταφασιστικά χαρακτηριστικά…”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play