Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ: Ένα πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη

Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ: Ένα πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη
Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Στον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης «ένα πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό».

Συγκρίνοντας τη κατάσταση στη Ρωσία τώρα και επί της ηγεσίας του Γκορμπατσόφ, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ο Ρώσος πολιτικός «έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του».

«Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους «ανασυγκρότηση» και «διαφάνεια», που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή του με τον Γκορμπατσόφ.

Και καταλήγει: «Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό. Αξίες, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play