Αλβανία: Μπλόκο σε τάνκερ με 22.500 τόνους πετρελαίου – Φέρεται να προερχόταν από τη Ρωσία

Αλβανία: Μπλόκο σε τάνκερ με 22.500 τόνους πετρελαίου – Φέρεται να προερχόταν από τη Ρωσία

Πηγή: Eurokinissi

Οι Αρχές της Αλβανίας ακινητοποίησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου, που φέρονται να προέρχονταν από τη Ρωσία.

Το πλήρωμα του πλοίου τέθηκε υπό κράτηση για παραβίαση του δυτικού εμπάργκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αλβανική αστυνομία και μεταδίδει το Reuters.

Η αλβανική αστυνομία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης – με την κωδική ονομασία Embargo – συνέλαβε τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι αυτό το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες που τελούν υπό πετρελαϊκό εμπάργκο, ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε η αστυνομία.

«Το τάνκερ αναχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται να φορτώθηκε με πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας από άλλο δεξαμενόπλοιο με ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ» όπως μετέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το βορειοανατολικό λιμάνι της Ισπανίας Ταραγόνα αρνήθηκε την είσοδο στο πλοίο Maersk Magellan με σημαία Σιγκαπούρης, αφού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο πετρελαϊκών προϊόντων του είχε προηγουμένως μεταφερθεί από άλλο πλοίο που έφερε ρωσική σημαία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play