Για τις συγκλίσεις απόψεων Πούτιν- Τραμπ

Για τις συγκλίσεις απόψεων Πούτιν- Τραμπ

Πηγή: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/newyorker.com

Ο Τζο Μπάιντεν οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ανίκανος να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά, ισχυρίζεται ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ανίκανος να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά, ισχυρίζεται ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια στιγμή που ο Β. Πούτιν εξαπέλυε πόλεμο εναντίον όλου του δυτικού κόσμου. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα μπορούσε να βρει ευκολότερα υποστηρικτή των θέσεών του.

Με βάση όσα μεταδίδονται από το CNN και το BFM, η επίθεση Τραμπ εναντίον της εξωτερικής πολιτικής του σημερινού προέδρου είναι μετωπική.

Συγκεκριμένα, ως προς την ουσία του ουκρανικού ζητήματος, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι θα μπορούσε «να λύσει το πρόβλημα σε 24 ώρες» αν ήταν επικεφαλής της χώρας, αναφερόμενος έτσι έμμεσα σε πιθανή υποψηφιότητά του ως πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Το να συνεχίζεις να δίνεις χρήματα καθυστερεί τα πάντα, θα προκαλέσει το θάνατο περισσότερων ανδρών, την καταστροφή περισσότερων κτιρίων».

«Ως πρόεδρος πρέπει να ξέρεις πώς να διαπραγματευτείς, δεν μπορείς να φτάσεις και να πεις απλώς «θα σου τα δώσουμε όλα»», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με την δική του προσέγγιση, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποτελείται από ανθρώπους που «δεν ξέρουν τι κάνουν» και κάθε μέρα που περνά «είναι ένα δώρο στον Πούτιν». «Οι άνθρωποι πεθαίνουν, η χώρα καταστρέφεται, η Ρωσία είναι μια χώρα πολεμίστρια με πυραύλους για τους οποίους δεν θέλουμε να μιλήσουμε. (…) Σχεδόν όλα τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί, επειδή η Ρωσία κερδίζει τους πολέμους. Νίκησαν τον Ναπολέοντα με το κρύο, κέρδισαν τον Χίτλερ με το κρύο, έτσι κερδίζουν. Αυτό κάνουν τώρα, στοχοποιούν τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και οι άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λειτούργησε στην πράξη ως ένας άτυπος συνοδοιπόρος του Β. Πούτιν.

Στα μάτια του Ρώσου προέδρου, ο Τραμπ είναι ένας άτυπος σύντροφος, με τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν καμία διαπραγματευτική δυνατότητα στην σημερινή διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών  και οδηγούν σε παγκόσμια πολεμική σύρραξη ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία.

Στην κεντρική ομιλία του στην Μόσχα, ο Πούτιν υποστήριζε, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα της πλήρους αποδόμησης, ότι κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύτηκαν πολλές κατηγορίες κατά της Ρωσίας για να αποπροσανατολίσουν από τις ενέργειες της Δύσης. Επέρριψε και πάλι την ευθύνη για τον πόλεμο στη Δύση λέγοντας ότι «άφησαν το τζίνι να βγει από το μπουκάλι» και βύθισαν ολόκληρο τον κόσμο στο χάος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι όμως, κατά τον Πούτιν, πίσω από κάθε ενέργεια των Δυτικών. Και η Δύση υποκρίνεται και περιορίζεται στο να κερδίζει χρόνο.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να λύσουμε το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι μια ειρηνική διέξοδο από αυτή τη δύσκολη σύγκρουση, αλλά πίσω από την πλάτη μας ετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο. Αυτοί [η Δύση] απλά έπαιζαν με το χρόνο, κλείνοντας τα μάτια στις πολιτικές δολοφονίες, στην κακομεταχείριση των πιστών», δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ο Βλαδίμηρος Πούτιν και συμπλήρωσε ότι «η Ουκρανία και το Ντονμπάς έχουν γίνει σύμβολο του απόλυτου ψεύδους», κατηγορώντας τους Δυτικούς ότι αποχωρούν από «θεμελιώδεις συμφωνίες» και προχωρούν σε «υποκριτικές δηλώσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play