Άδωνις: «Συριζαίοι» φιλομοναρχικοί;

Άδωνις: «Συριζαίοι» φιλομοναρχικοί;

Πηγή: fb Adonis Georgiadis

Είναι αναμφίβολο ότι το χθεσινό, περιορισμένης έκτασης συμβάν, που προκλήθηκε μονοσήμαντα όπως είναι γνωστό από ελάχιστους αμετροεπείς δήθεν «αφοσιωμένους του Στέμματος», δικαιολογημένα θορύβησε τους συντηρητικούς φίλους, που ιδεολογικά αναφέρονται σε έναν ορισμένο χώρο

Είναι αναμφίβολο ότι το χθεσινό, περιορισμένης έκτασης συμβάν, που προκλήθηκε μονοσήμαντα όπως είναι γνωστό από ελάχιστους αμετροεπείς δήθεν «αφοσιωμένους του Στέμματος», δικαιολογημένα θορύβησε τους συντηρητικούς φίλους, που ιδεολογικά αναφέρονται σε έναν ορισμένο χώρο. Και αυτό, γιατί, προφανώς, οι φίλοι αυτοί κατανοούν πλήρως ότι η παρουσία ενός πολιτικού πρώτης γραμμής στο μνημόσυνο τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έχει, πριν και πάνω απ’ όλα, ένα συναισθηματικά προικισμένο νόημα.

Πράγματι, ο υπουργός που προσέρχεται στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το κάνει για να τιμήσει με την παρουσία του τη μνήμη του τέως βασιλιά και να συλλυπηθεί τους στενούς συγγενείς του. Αυτήν την σεβάσμια στάση επιβάλλει άλλωστε και η μακρόχρονη παράδοσή μας απέναντι στη μνήμη του νεκρού. Στην τιμή αυτή προς τη μνήμη του εκλιπόντος δεν εμφιλοχωρεί προφανώς κανένα μικροπολιτικό προσωπικό όφελος.

Και η σημερινή παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην Μητρόπολη Αθηνών αυτό το αυτονόητο νόημα είχε. Να αποδώσει, δηλαδή, ο Υπουργός φόρο τιμής στον εκλιπόντα τέως βασιλιά και να εκφράσει τις συλλυπητήριες ευχές του στην σύζυγο και στα τέκνα του.

Κι είναι πραγματικά δυσάρεστο, αν όχι θλιβερό, το γεγονός ότι μια «χούφτα» ανθρώπων, που συμπεριφέρονται σαν δήθεν «βαθείς φιλομοναρχικοί» και «συνεπείς βασιλόφρονες», εμφανίστηκαν σαν ψευδεπίγραφα «αγανακτισμένοι» από την κοινωνικά ευπρεπή παρουσία του Υπουργού και Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης. Η δήθεν «αγανάκτησή» τους τούς εξώθησε, μάλιστα, στο ακατανόητο σημείο να ισχυριστούν ότι δεν πρόκειται να τιμήσουν τον κ. Γεωργιάδη με την ψήφο τους στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο, ο Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι επροτίθετο να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην «μαύρη λίστα» του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορήθηκε από το «αριστερό ιερατείο» ότι δήθεν ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που «υποκλίθηκαν κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία». Η αγανάκτηση ήταν ακριβώς ίδια με αυτήν που εκφράστηκε και σήμερα από ορισμένους δακτυλομετρούμενους φιλοβασιλικούς: ασεβής, απρεπής και αρκούντως Συριζαία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play