«Η λαϊκίστρια Λε Πεν φαβορί για διάδοχος του Μακρόν»

«Η λαϊκίστρια Λε Πεν φαβορί για διάδοχος του Μακρόν»

Πηγή: Αρχείου

Την εκτίμηση και τον φόβο ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν θα διαδεχθεί τον σημερινό φιλελεύθερο πρόεδρο διατυπώνουν οι New York Times.

Την εκτίμηση και τον φόβο ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν θα διαδεχθεί τον σημερινό φιλελεύθερο πρόεδρο διατυπώνουν οι New York Times.

Ιδιαίτερα, υποστηρίζεται ότι, μετά από δύο εκλογικές αποτυχίες, η επικεφαλής της ακροδεξιάς και λαικιστικης «Εθνικής Συσπείρωσης» βρίσκεται κοντά στην εκλογή της στο προεδρικό αξίωμα σε τέσσερα χρόνια από τώρα. «Θα είναι η καλύτερη λύση για αυτό το μυθικό πρόσωπο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Η Μαρίν Λε Πεν διακρίνεται ως η «εχθρός του λαικισιμού» και «εχθρός του πνεύματος Μακρόν». Η Γαλλίδα πολιτικός βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν μετά και τις αντιδράσεις για την αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης έχει, σύμφωνα με την εφημερίδα, «ενισχύσει το ανάστημά της ως πρόεδρος σε αναμονή μετά από δεκαπέντε μέρες χαοτικών συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία των πολιτών».

Η λαικίστρια πολιτικός έχει, επιπλέον, κατορθώσει να επιτύχει την «αποδαιμονοποίησή» μέσα από ποιο ήπιες δεξιές θέσεις στο πρόγραμμά της.

Οι «Times»  στηρίζουν, ακόμη, τη θέση τους στις δημοσκοπήσεις και επισημαίνουν ότι «το ποσοστό αποδοχής της Λε Πεν αυξήθηκε ελαφρώς κατά μερικές μονάδες από τις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ανεβαίνοντας  στο 37%, σε σύγκριση με το 38% του Μακρόν. Η Λε Πεν είναι πρώτη, λοιπόν, κατά τους New York Times.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τέλος το ευρωπαϊκό πλαίσιο, που σημαδεύτηκε από την εκλογή της προερχόμενης από την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι «η «δαιμονοποίηση» της Λεπέν έχει εξασθενίσει από τότε που εγκατέλειψε την αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει αμβλύνει τη θέση της για τη μετανάστευση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play