Καραμανλής: «Υπέρ βωμών και εστιών»

Καραμανλής: «Υπέρ βωμών και εστιών»

Πηγή: Διαδίκτυο

Δεν είμαστε πολύ μακριά από την περίοδο όπου κάθε εθνική αναφορά μεταφραζόταν αυθαίρετα σε «εθνικισμό» και κάθε υπόμνηση ιστορικά καταγεγραμμένου γεγονότος του τόπου έφθανε ακόμη και στο σημείο να χλευαστεί σαν νοσηρή προγονολατρεία.

Δεν είμαστε πολύ μακριά από την περίοδο όπου κάθε εθνική αναφορά μεταφραζόταν αυθαίρετα σε «εθνικισμό» και κάθε υπόμνηση ιστορικά καταγεγραμμένου γεγονότος του τόπου έφθανε ακόμη και στο σημείο να χλευαστεί σαν νοσηρή προγονολατρεία. Ευτυχώς, για τον καθένα από εμάς και για την διαφύλαξη της συλλογικής μας μνήμης, αυτές οι ακραίες παραφθορές γεγονότων αποτελούν παρένθεση και η πατρίδα μας, με βάση την παραίνεση του εθνικού μας ποιητή ότι «το έθνος να αγαπά ό,τι είναι αληθινό», τιμά τις ιστορικά και εθνικά μοναδικές στιγμές της πατρίδας μας.

Και από την άποψη αυτή, ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η τιμή για την πατρίδα και για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή προσωπικά, η εκπροσώπηση της Ελληνικής κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της πραγματικά ιστορικής Μάχης της Τερπνής του Νομού Σερρών, εκεί όπου τα εθνικά στρατεύματα με την βοήθεια των γενναίων κατοίκων της επαρχίας της Βισαλτίας πολέμησαν με αυταπάρνηση και με απαράμιλλο ηρωισμό, αποτρέποντας με αποφασιστικότητα την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τις επεκτατικές δυνάμεις της Βουλγαρίας.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε με την παρουσία και τους λόγους του την καθοριστικής σημασίας συμβολή των προγόνων μας στην οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, γιατί η Μάχη της Τερπνής έμελλε να αποτελέσει ορόσημο στην κατοπινή νικηφόρα πορεία του Έθνους στον αγώνα του για την Νιγρίτα, τις Σέρρες, την Μακεδονία συνολικά.

Σήμερα, βέβαια, εκατό δέκα χρόνια μετά τους νικηφόρους και απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 – 1913 δεν τίθεται κανένα ζήτημα στις αρμονικές και αδιατάρακτες σχέσεις μας με τους βόρειους γείτονές μας. «Με τη Βουλγαρία έχουμε σφυραλατήσει ισχυρές σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στενής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα του σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας αλλά και της εδραίωσής της στους Διευρωπαϊκούς θεσμούς», θύμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην συγκινητική εκδήλωση μνήμης για τους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι «υπέρ βωμών και εστιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play