Κάλεσμα Σολτς για άμεση αποστολή Leopard 2 στο Κίεβο

Κάλεσμα Σολτς για άμεση αποστολή Leopard 2 στο Κίεβο

Πηγή: Αρχείου

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απεύθυνε κάλεσμα προς τις χώρες που διαθέτουν σύγχρονα τεθωρακισμένα άρματα μάχης να τα παραδώσουν το συντομότερο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απεύθυνε κάλεσμα προς τις χώρες που διαθέτουν σύγχρονα τεθωρακισμένα άρματα μάχης να τα παραδώσουν το συντομότερο. «Οι χώρες που μπορούν να παραδώσουν άρματα μάχης στην Ουκρανία να το κάνουν πραγματικά», τόνισε πριν από λίγο ο Ο. Σολτς.

Κατά τον Γερμανό καγκελάριο, οι οι αποστολές που αναφέρουν οι σύμμαχοι είναι πιο αργές από το αναμενόμενο.

Η στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί και «αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι μπορούν να παρέχουν τέτοια άρματα μάχης να το κάνουν πραγματικά», δήλωσε στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, η οποία εγκαινίασε σήμερα τις εργασίες της.

Ο Γερμανός καγκελάριος, που επικρίνεται τακτικά για την εικαζόμενη αμφισημία της γερμανικής υποστήριξης προς το Κίεβο, υποσχέθηκε να ηγηθεί «μιας εντατικής εκστρατείας», όπως είπε, για να κινηθούν οι σύμμαχοι για αυτό το θέμα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Διάσκεψης στο Μόναχο.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι ποιες χώρες θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, όπως ζητεί ο Όλαφ Σολτς.

Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία βρίσκεται κάτω από μια αυξημένη, διεθνή πίεση, ούτως ώστε να στείλει τα άρματα μάχης Leopard, τα οποία είναι πιθανόν να έχουν σημαντικό, θετικό αντίκτυπο στο έδαφος της Ουκρανίας κατά των ρωσικών στρατευμάτων. Η Πολωνία και η Φινλανδία έχουν ήδη προσφερθεί να παραδώσουν μονάδες που κατέχουν τον συγκεκριμένο τύπο άρματος, αλλά θα χρειαστούν τελική και επίσημη έγκριση από το Βερολίνο για να επικυρώσουν την επανεξαγωγή τους.

Οι χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα είναι η Γερμανία (με 376 τανκς), η Ελλάδα (353), η Ισπανία (327), η Τουρκία (316), η Πολωνία (247) και η Φινλανδία (200). Αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον ουκρανικό στρατό, διότι θα μπορούσε να απλοποιήσει τη συντήρηση αυτού του οπλισμού, εάν αυτός παραδοθεί. Η χώρα, στην οποία αναφέρεται έμμεσα ο Γερμανός καγκελάριος, είναι η Πολωνία και, δευτερευόντως, η χώρα μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play