Δίκη Εύας Καϊλή: Σε εξέλιξη η ακρόασή της – Αλλαγή δικαστή ζητεί ο Παντσέρι

Δίκη Εύας Καϊλή: Σε εξέλιξη η ακρόασή της – Αλλαγή δικαστή ζητεί ο Παντσέρι

Πηγή: Αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 3η ακρόαση ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η Εύα Καϊλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 3η ακρόαση ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η Εύα Καϊλή, η οποία έχει ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής άλλαξε πριν τρεις μέρες τη νομική της ομάδα, αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, έναν διάσημο Βέλγο δικηγόρο, που φέρει το προσωνύμιο «ο συνήγορος του διαβόλου».

Αίτημα αλλαγής δικαστή από την πλευρά Παντσέρι

Εν τω μεταξύ, η πλευρά του Μάριο Παντσέρι -του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή που χαρακτηρίζεται ως ιθύνων νους του δικτύου- κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλέζ από το προδικαστικό συμβούλιο.

Εύα Καϊλή: Την ανέλαβε ο δικηγόρος του μακελάρη του Μπατακλάν που έπνιξε στο αίμα το Παρίσι

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 – αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή στην έρευνα που εξετάζει φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεων του.

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, – το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play