Δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις στην Χερσώνα

Δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις στην Χερσώνα

Πηγή: Αρχείου/gr times

Δεκάδες επιθέσεις από ρωσικά πυραυλικά συστήματα καταγγέλλουν τα ουκρανικά, κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τον φόβο μιας γενικευμένης επίθεσης να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Δεκάδες επιθέσεις από ρωσικά πυραυλικά συστήματα καταγγέλλουν τα ουκρανικά, κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τον φόβο μιας γενικευμένης επίθεσης να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ουκρανικές ενημερώσεις, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους από εδάφους, αλλά κυρίως με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Όπως πληροφορεί η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής διοίκησης της Χερσώνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήξει την περιοχή περισσότερες από είκοσι φορές και την χώρα περισσότερες από πενήντα, μέσα σε μια μέρα.

Ευτυχώς, δεν αναφέρονται ανθρώπινες απώλειες αλλά ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ουκρανικών αρχών, στους 300.000 άνδρες.

Το γεγονός είναι ακόμη πιο σημαντικό αν ληφθεί υπ’ όψη ότι, σε μια εβδομάδα, συμπληρώνεται ένας χρόνος πολεμικών επιχειρήσεων και η Μόσχα έχει πιεστική ανάγκη, για λόγους συμβολισμού, ότι ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ένοπλη διένεξη.

Στην ανησυχία μιας γενικευμένης στρατιωτικής επιχείρησης εκ μέρους των Ρώσων συμβάλλει και η εγρήγορση των δυτικών δυνάμεων. Μια σειρά από δυτικές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει ότι θα προμηθεύσουν με προηγμένα άρματα μάχης το Κίεβο. Η πρόσθετη βοήθεια πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά δεν έχει ακόμη καταφθάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι δυτικοί συνεδριάζουν ακόμη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και το Κρεμλίνο είναι πιθανό να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.

Την ανησυχία μιας επέκτασης της ρωσικής στρατιωτικής και επιχειρησιακής επίθεσης μοιράζονται ανοιχτά η Πολωνία και η Μολδαβία, με την πρώτη να κλείνει τη συνοριακή οδό προς την πιστή συνοδοιπόρο της Μόσχας, την Λευκορωσία, και με την δεύτερη να μιλά για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης.

Τέλος, η χθεσινή παρέμβαση του Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας, στόχευε, αφενός, να καθησυχάσει ως προς το ενδεχόμενο της ρωσικής επικράτησης στον πόλεμο, αλλά, αφετέρου να πιέσει τις εξελίξεις για την αμεσότερη κινητοποίηση των Συμμάχων και την ταχύτερη αποστολή πολεμικού υλικού στο Κίεβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play