Stella McCartney: Τιμήθηκε με τελετή από τον Βασιλιά Κάρολο για την επιρροή της στη μόδα

Stella McCartney: Τιμήθηκε με τελετή από τον Βασιλιά Κάρολο για την επιρροή της στη μόδα

Πηγή: Stella McCartney

Όλα τα αξεσουάρ της σχεδιάστριας ήταν φτιαγμένα από φυσικά vegan υλικά και κόλα.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, τιμήθηκε μέσω μίας μικρής τελετής από τον Βασιλιά Κάρολο για την πολύχρονη προσφορά της στην μόδα και στον τομέα της βιωσιμότητας, λαμβάνοντας το μετάλλιο CBE (Commander of the Order of the British Empire).

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Για την περίσταση η σχεδιάστρια φόρεσε μία δικιά της δημιουργία, ένα κλασικό μπλε φόρεμα φτιαγμένο στο ατελιέ της στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε το look της με ένα ζευγάρι σατέν μπλε γόβες από παλιά συλλογή της, ένα clutch τσαντάκι και ένα βέλο από την Αγγλίδα σχεδιάστρια καπέλων Emily London.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αξεσουάρ της σχεδιάστριας ήταν φτιαγμένα από φυσικά vegan υλικά και κόλα.

«Με τιμά η αναγνώριση της αποστολής μου να φέρω την βιωσιμότητα στην Μόδα», είπε η σχεδιάστρια. «Ως Βρετανή σχεδιάστρια, αυτή είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για εμένα και αισθάνομαι πολύ περήφανη, όχι μόνο διότι έλαβα αυτή την απίστευτη διάκριση από τον Βασιλιά Κάρολο τον 3ο, αλλά επίσης επειδή συμπεριλήφθηκα στις τελευταίες Birthday Honours της Μεγαλειοτάτης Βασίλισσας Ελισάβετ της 2ης», σχολίασε η σχεδιάστρια αναρτώντας μία φωτογραφία από την βράβευση της.

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος, η κόρη του Σερ Πολ Μακάρτνεϊ δήλωσε «υπέρ της υγιεινής», αλλά παραδέχθηκε πως δεν της αρέσει ιδιαίτερα το στεγνό καθάρισμα «ή οποιοδήποτε καθάρισμα».

Σύμφωνα με την ίδια, στο στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιούνται χημικά που μπορεί να βλάψουν και το περιβάλλον και τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή μαζί τους. «Ο κανόνας σε ένα κοστούμι κατά παραγγελία είναι πως δεν τον καθαρίζεις. Δεν το αγγίζεις. Αφήνεις την βρωμιά να στεγνώσει και μετά την βουρτσίζεις να φύγει. Βασικά στην ζωή ισχύει ο κανόνας του να μην καθαρίζεις τίποτα αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο να το κάνεις. Δεν θα άλλαζα το σουτιέν μου καθημερινά, βάζοντάς το μετά στο πλυντήριο απλώς επειδή φορέθηκε», είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian.

Μιλώντας για τα υλικά που προτιμάει, η Στέλλα Μακάρτνεϊ είπε πως γενικά ο κόσμος δεν φέρνει δέρμα κοντά της, αλλά παραδέχθηκε πως θα ήτα δύσκολο να συναγωνιστεί τους άλλους οίκους μόδας με μικρότερο εύρος επιλογών σχετικά με τις πρώτες ύλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play