Πάμελα Άντερσον: «Στα χτενίσματα μου, πάντοτε είχα ένα εσώρουχο στα μαλλιά»

Πάμελα Άντερσον: «Στα χτενίσματα μου, πάντοτε είχα ένα εσώρουχο στα μαλλιά»

Πηγή: HepMag

Πάμελα Άντερσον: «Δεν είμαι θύμα και δεν θέλω τη συμπόνοια κανενός»

Αφού είδα το ντοκιμαντέρ για την Πάμελα Άντερσον με τον τίτλο «Pamela, a Love Story», διάβασα τις κριτικές για την ερμηνεία της στον ρόλο της Ρόξι Χαρτ, της ηρωίδας του Bob Fosse στο μιούζικαλ «Chicago», που υποδύθηκε στο Μπρόντγουεϊ την άνοιξη του 2022. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, σε έναν ρόλο στον οποίο έχουν καταποντιστεί πολύ πιο έμπειρες ηθοποιοί. Η ίδια λέει σε μια συνέντευξη στο «Vanity Fair» ότι είναι η πρώτη φορά που είδε τα παιδιά της να την κοιτάζουν με περηφάνια.

Προφανώς είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που έχει νιώσει σίγουρη, στα 55 της, με τις σκιές του παρελθόντος να σβήνουν και τις πληγές να επουλώνονται.

Είδωλο της δεκαετίας του ’90, από τις πιο διάσημες ξανθιές του κόσμου, η τελευταία «σεξοβόμβα» που έβγαινε από τη θάλασσα, στη μεγάλη παράδοση της Ούρσουλα Άντρες και της Μπο Ντέρεκ και της σεξουαλικότητας που ανέδιδαν τα βρεγμένα μαγιό, η Πάμελα Άντερσον έκανε πολλές πρωτιές, για καλό και για κακό, στα 30 και πλέον χρόνια που τη γνωρίζουμε.

Σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ φαίνεται να είναι σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που έχει πολλά σαμαράκια και στροφές. Το διατυπώνει και η ίδια όταν λέει στο «Vanity Fair» ότι «ήταν μέρος αυτού που της συνέβη», εννοώντας ότι η ζωή της και ο ταραχώδης γάμος της με τον Τόμι Λι έδωσαν τροφή και αφορμή για σχόλια που την ακολουθούν μέχρι σήμερα, τοποθετώντας τη σ’ ένα πλαίσιο από το οποίο μάλλον δεν θα ξεφύγει ποτέ.

Σε ένα σπίτι που θυμίζει τα αμερικανικά καλοκαιρινά εξοχικά, στο μέρος που μεγάλωσε, στο Λέιντισμιθ, στη νήσο Βανκούβερ του Καναδά, χωρίς μακιγιάζ και με μαλλιά λυτά, υποδέχεται τις κάμερες σε ένα τεράστιο προσωπικό αρχείο. Κούτες με ημερολόγια, εκατοντάδες κασέτες VHS και DVD τεκμηριώνουν μια ζωή που παρέχει άφθονο υλικό για μια μελέτη περίπτωσης που θα μπορούσε να συνοψίζεται στη φράση «η άνοδος και η πτώση του αμερικανικού ονείρου, της καριέρας στο Χόλιγουντ και της μεγάλης δημοσιότητας».

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Η Πάμελα Άντερσον υπέστη συμπεριφορές που σήμερα τιμωρούνται, υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτές και θεωρούνται απαράδεκτες. Σήμερα που οι συμπεριφορές αυτές επανεξετάζονται θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε το «απόλυτο θύμα» του σεξισμού και μιας εντελώς διαφορετικής εποχής, ωστόσο η ίδια δεν βλέπει καθόλου με αυτό τον τρόπο τον εαυτό της: «Δεν είμαι θύμα και δεν θέλω να κερδίσω τη συμπόνοια κανενός», λέει.

Το ότι εξακολουθεί να είναι τόσο συμπαθής σε όλο τον κόσμο οφείλεται και στη σιωπή της ή μάλλον στη μη εμπορευματοποίηση της κακοποίησης που υπέστη. Η Άντερσον είναι το αντίθετο παράδειγμα από αυτό της Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία στο ντοκιμαντέρ για την ιστορία της με τον Κλίντον ήταν συμπαραγωγός. Επιπλέον δεν έκανε τίποτα έξαλλο σε επίπεδο συμπεριφοράς, όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, το πιο ακραίο είναι μάλλον οι έξι γάμοι που έχει κάνει – σχεδόν όλοι μικρής διάρκειας.

Πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη γενέτειρά της, αφού πούλησε το σπίτι της στο Μάλιμπου, κλείνοντας το κεφάλαιο της Καλιφόρνια και επιστρέφοντας στη βαρετή καναδική κανονικότητα. Σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ φαίνεται να είναι σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που έχει πολλά σαμαράκια και στροφές. Το διατυπώνει και η ίδια όταν λέει στο «Vanity Fair» ότι «ήταν μέρος αυτού που της συνέβη», εννοώντας ότι η ζωή της και ο ταραχώδης γάμος της με τον Τόμι Λι έδωσαν τροφή και αφορμή για σχόλια που την ακολουθούν μέχρι σήμερα, τοποθετώντας τη σ’ ένα πλαίσιο από το οποίο μάλλον δεν θα ξεφύγει ποτέ. Ωστόσο, όχι μόνο έχει αποδεχτεί τα όσα συνέβησαν, αλλά και εν μέρει έχει συμφιλιωθεί με πολλά από αυτά.

Σε ένα μοιάζει αμετακίνητη, δεν το συγχωρεί και συγκινείται κάθε φορά που το αναφέρει: στην κλοπή και την πώληση, στην εκμετάλλευση των βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές με τον τότε σύζυγό της Τόμι Λι, που απέφερε εκατομμύρια στους κλέφτες.Η γεννημένη στην επαρχία του Καναδά κόρη ενός ποκαδόρου που κάποτε ήταν «το κακό παιδί» του Λέιντισμιθ και μιας σερβιτόρας, που παντρεύτηκαν όταν εκείνος ήταν 19 και εκείνη 17, μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολλούς καβγάδες, πολύ αλκοόλ και επικές συμφιλιώσεις, ενώ με τη μητέρα της πέρασαν αρκετό καιρό στην πρόνοια όταν τα πράγματα εκτροχιάζονταν στο σπίτι τους. Όσο και αν θέλει να υποβαθμίσει την κατάσταση με τη φράση «κανένας δεν έχει τέλεια παιδική ηλικία», είναι φανερό ότι το κακοποιητικό περιβάλλον, μια μπέιμπι σίτερ που τη χτυπούσε και ένας βιασμός στα 12 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της.

Έγινε διάσημη σε μια νύχτα, σε έναν αθλητικό αγώνα, όταν οι κάμερες έδειξαν στις γιγαντοοθόνες «το κορίτσι με τη μπλε ζώνη» και όλα μετά έγιναν πολύ γρήγορα, με την Άντερσον ανέτοιμη και ανυποψίαστη να φτάνει το 1989 στα εξώφυλλα του «Playboy», στην εξωφρενική χλιδή της βίλας του Χέφνερ και να μεταμορφώνεται από καστανή σε ξανθιά, από ένα κορίτσι που μισούσε το σώμα του σε σταρ, ανακαλύπτοντας ότι οι φωτογραφίσεις και η σεξουαλικότητά της ήταν αυτά που της έδιναν δύναμη. Το γυμνό ήταν κάτι που έκανε πολύ καλά, όπως λέει η ίδια, κυρίως τη διασκέδαζε και τη γέμιζε αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά το στήθος της ήταν πάντα το πρώτο θέμα συζήτησης. Η Πάμελα ήταν η πρώτη που ομολόγησε δημοσίως ότι το «ατού της» ήταν τα εμφυτεύματα. Κανένας τα επόμενα χρόνια δεν ενδιαφερόταν για τίποτα άλλο. Από τον Λάρι Κινγκ μέχρι τον τελευταίο τηλεπαρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης, όλοι τη ρωτούσαν για το στήθος της. Σήμερα οι σταρ αντιμετωπίζουν το σώμα τους εντελώς διαφορετικά, και οικονομικά και κοινωνικά. Σήμερα, κανένας παρουσιαστής δεν θα μπορούσε, σε ένα κατά τα άλλα σοβαρό τοκ σόου, να κάνει μια τέτοια ερώτηση ευθέως, θα είχε θεωρηθεί παρενόχληση του καλεσμένου, θα ήταν απλώς ανάρμοστο.

Η Πάμελα Άντερσον μεγάλωσε και έγινε διάσημη σε μια εποχή που κάθε λογής αδιακρισία ήταν passable. Σε αυτό το περιβάλλον έγινε και σταρ του «Baywatch», της πιο δημοφιλούς σειράς του κόσμου τότε, η οποία εκτίναξε την καριέρα της και την τυποποίησε: στήθος, ανεμελιά, πορτοκαλί μαγιό, λίγο μυαλό. Ήταν χάρμα οφθαλμών, απροσποίητα σέξι, ένα κορίτσι που ερωτευόταν με μια ματιά και ονειρευόταν τον ιππότη με την πανοπλία. Θα ακολουθούσανν πολλά φλερτ και σύντομοι έρωτες.

Όλα αυτά μέχρι το 1994, που γνωρίζει τον μοιραίο άντρα της ζωής της, έναν ροκ σταρ με απίστευτη λάμψη, τον Τόμι Λι, ντράμερ των Mötley Crüe, παντρεύονται σε τέσσερις ημέρες και ζουν σε μια ευτυχισμένη θολούρα με πολύ αλκοόλ και ναρκωτικά, πυροδοτώντας με τον τρελό τους έρωτα και την υπερσεξουαλικότητά τους την εμμονή των ΜΜΕ και των παπαράτσι.

Και ενώ τα ταμπλόιντ παίρνουν φωτιά σε κάθε εμφάνισή τους, τα πράγματα γίνονται σοβαρά όταν στην ανακαίνιση του σπιτιού τους κάποιος κλέβει όλες τις κασέτες με υλικό από τις προσωπικές τους στιγμές, γιατί το ζευγάρι είχε μανία με τις κάμερες και βιντεοσκοπούσε κάθε στιγμή του.

Ήταν το πρώτο sex tape με προσωπικές στιγμές διασήμων που κυκλοφόρησε, άλλη μια «πρωτιά» της Πάμελα. Σήμερα θα είχε απαγορευτεί χωρίς συζήτηση ή θα είχε βρεθεί ένας τρόπος να αποζημιωθεί το θύμα αυτής της ιστορίας. Τότε δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά. Η εκμετάλλευση του παράνομου βίντεο απέφερε εκατομμύρια σε όσους το διακίνησαν και η ίδια δηλώνει ότι αυτό το κλεμμένο υλικό είναι η πιο ανήθικη πράξη με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη σε όλη της τη ζωή. Και αν η Πάρις Χίλτον και η Κιμ Καρντάσιαν ακολούθησαν το «παράδειγμά της» –υπάρχει η υποψία ότι οι ίδιες διέρρευσαν τα ερωτικά βίντεο που τις έκαναν διάσημες– και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο αυτήν τη δημοσιότητα, η Άντερσον καταστράφηκε.

Τόσο εκείνη όσο και ο Τόμι Λι ήταν εντελώς ανέτοιμοι για την τρομερή πίεση που υπέστησαν τα επόμενα χρόνια, έχοντας κάνει και δυο παιδιά, με τους παπαράτσι να τους ρωτάνε σε κάθε εμφάνιση «πού είναι το παιδί σου, πού έχεις αφήσει το παιδί σου» και ακόμα και τον ανόητο Ντέιβιντ Λέτερμαν να τη ρωτά αργότερα αν οι γιοι της την έχουν δει στο «Playboy».

Στην Καρντάσιαν φυσικά, σε αυτό τον κύκλο εκπομπών που έχει κάνει τώρα στο Netflix, δεν τόλμησε να κάνει τέτοιες ερωτήσεις, την αντιμετώπισε ως τοτέμ της ποπ κουλτούρας.

Η υπόθεση της δημοσιοποίησης των ερωτικών βίντεο της Άντερσον και η παραβίαση της προσωπικής της ζωής δημιούργησε προηγούμενο. Η ίδια ήταν πολύ απαίδευτη για να χειριστεί την υπόθεσή της. Ήταν το πρώτο viral στην ιστορία των προσωπικών βίντεο και η αιτία που κόλλησε επάνω της η ρετσινιά της «τσούλας», μιας καρικατούρας, μιας ξανθιάς που παγιδεύτηκε για πάντα σε ένα ανελέητο slut-shaming.

Ο γάμος της με τον Τόμι Λι διαλύθηκε μέσα σε απίστευτες σκηνές ζηλοτυπίας και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Από τότε παντρεύτηκε άλλες πέντε φορές. «Της αρέσει να παντρεύεται και μάλλον και το να ερωτεύεται» λέει ο γιος της, που είναι δίπλα της σε ένα μεγάλο κομμάτι του ντοκιμαντέρ. Στα 55 της φαίνεται να έχει συνέλθει από αυτή την «εξάρτηση», είναι η πρώτη φορά που στέκεται στα πόδια της μόνη της και δεν φαίνεται να θέλει βοήθεια. Λέει στον εαυτό της «συγκεντρώσου και μη γνωρίσεις άντρες».

Θα μπορούσε να έχει βγάλει πολλά χρήματα από αυτές τις ιστορίες. Δεν είχε μάνατζερ, δεν υπέγραφε συμβόλαια για δικαιώματα, δεν ήξερε και προφανώς έκανε καριέρα σε μια εποχή που το όνομα κάθε σταρ δεν ήταν brand. Η εξυπνάδα της ήταν ότι τελικά χρησιμοποίησε όλη αυτή την κοροϊδία για καλό, για να μιλήσει αργότερα για την κακοποίηση των ζώων, τους σκοπούς της ΡΕΤΑ, τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η αίσθηση που σου αφήνει το ντοκιμαντέρ είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βαθιά εσωστρεφής, ευγενής και δεν έχει μετανιώσει για τίποτα, έχει λίγες τύψεις. Αν είχε τα εργαλεία και την υποστήριξη της σημερινής εποχής, την εξυπνάδα να χειριστεί τη δημοσιότητά της, η καριέρα και η ζωή της πιθανότατα θα ήταν εντελώς διαφορετικές.

Στο ντοκιμαντέρ η εικόνα της είναι πολύ διαφορετική από τη δημόσια περσόνα που ξέρουμε και αυτή είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι μια γυναίκα που δεν εκβιάζει κανένα συναίσθημα.

Το μυστικό της για τα iconic updos είναι ένα εσώρουχο

Στη Βρετανική Vogue εμφανίστηκε η Pamela Anderson και μοιράστηκε ένα από τα καλύτερα hairstyling hacks. Δείχνοντας τι περιέχει η Stella McCartney τσάντα της, είδαμε από βεντάλια με την οποία κάνει αέρα για εντυπωσιακές λήψεις, ένα λαδάκι με κάνναβη για την αρθρίτιδα στα χέρια της και ένα εσώρουχο, το οποίο τελικά προορίζεται για λαστιχάκι.

Η ίδια αναφέρει στο βίντεο, πως απαγορεύει στους άλλους να της λένε πως «δεν έχει λαστιχάκι», αφού στη συνέχεια δείχνει το string της και πιάνει τα μαλλιά της, σε ένα από αυτά τα messy και εντυπωσιακά updos που συνηθίζει.Τα βλέμματα επίσης έπεσαν στο άρωμα της, το οποίο είχε δημιουργήσει η ίδια με λουλούδια από τον κήπο της και ylang-ylang νότες. Ακόμη έδειξε τα αγαπημένα της concealer και ρουζ, ενώ πάντοτε κουβαλά μαζί της κρύσταλλα από αμέθυστο για καλή τύχη και εύνοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play