Η Ρωσία προετοιμάζεται για γενικευμένη επίθεση

Η Ρωσία προετοιμάζεται για γενικευμένη επίθεση

Πηγή: imerisia.gr

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς την Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ όλα δείχνουν ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς την Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ όλα δείχνουν ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση.

Η Ουκρανία μιλά για μια «περίπλοκη κατάσταση βορείως της Μπαχμούτ, η οποία αποτελεί το επίκεντρο των μαχών στα ανατολικά της χώρας.  Στην περιοχή αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο σκληρών και επίπονων εχθροπραξιών, ο ρωσικός στρατός εντείνει την προσπάθειά του να περικυκλώσει την πόλη.

Η Μπαχμούτ, μια ιστορική, προπολεμική πόλη περίπου εβδομήντα χιλιάδων κατοίκων, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό μετά από περισσότερους από έξι μήνες μαχών, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές.

Η ουκρανική πλευρά μεταδίδει και κάνει λόγο για «έντονους βομβαρδισμούς και συνεχείς επιθέσεις εκ μέρους των Ρώσων».

Ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε, πιο συγκεκριμένα, την κατάληψη του χωριού Κράσνα Γκόρα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Το χωριό αναφέρεται ότι κατακτήθηκε, τελικά, από τις ρωσικές δυνάμεις. Πρόκειται για το ίδιο μέρος που είχε διεκδικήσει ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν. περασμένη ημέρα με άρματα μάχης, όλμους και πυροβολικό.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι υπάρχει ήδη ένας αριθμός ρεκόρ βομβαρδισμών κοντά στο Λίμαν, πόλη της περιοχής του Ντόμπρεσκ και διατυπώνονται εκτιμήσεις για την εξαπόλυση μιας ρωσικής επίθεσης εναντίον των ουκρανικών εδαφών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters συνδέει αυτήν την εικαζόμενη επίθεση ευρείας κλίμακας με την επικείμενη συμπλήρωση ενός έτους ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης.  Πράγματι, σε δέκα ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος πολέμου και η Μόσχα θέλει να υπενθυμίσει την παρουσία της και την (θλιβερή) επέτειο στο πεδίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play