Στα Άδανα ο Νίκος Δένδιας – Ο θερμός εναγκαλισμός με Τσαβούσογλου

Στα Άδανα ο Νίκος Δένδιας – Ο θερμός εναγκαλισμός με Τσαβούσογλου

Πηγή: Twitter/Nikos Dendias

Η επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Τουρκία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στην Τουρκία, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, σήμερα Κυριακή (12/2), το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Τουρκία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο Νίκος Δένδιας, τον οποίο συνοδεύει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί. Ακόμα θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου και ο δεύτερος γενικότερα -ο πρώτος ήταν χθες ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν- δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στην δυσκολότερη ώρα της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθειες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Πηγή: ertnews.gr/Πιέρρος Τζανετάκος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play