Καναδάς: Δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ μέσα σε μία εβδομάδα [vid]

Καναδάς: Δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ μέσα σε μία εβδομάδα [vid]

Πηγή: Twitter / @KEEMSTAR/Esteban Felix | Συντελεστές: AP

Ένα αμερικανικό F-22 κατέρριψε το Σάββατο ένα κινεζικό αερόστατο επιτήρησης, ενώ σε ΗΠΑ και Καναδά καταρρίφθηκαν δύο άγνωστα αντικείμενα

Τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίπτονται τείνουν να γίνουν… μάστιγα. Αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν την Παρασκευή ένα στην Αλάσκα, το ίδιο έγινε το Σάββατο στο βόρειο Καναδά από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα κινεζικό αερόστατο επιτήρησης καταρρίφθηκε εξίσου από F-22 στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα δύο άγνωστα αντικείμενα έχουν οποιαδήποτε σχέση με το αερόστατο επιτήρησηςτης Κίνας, σύμφωνα με το CNN, αλλά φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι. εθνικής ασφάλειας σε όλη την ήπειρο παραμένουν σε αδιέξοδο.

Το άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε στον καναδικό εναέριο χώρο είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, στρατηγού Πάτρικ Ράιντερ.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 από την Κοινή Βάση Elementorf-Richardson, sthn Αλάσκα, στάλθηκαν για να παρακολουθήσουν το αντικείμενο με τη βοήθεια της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας της Αλάσκας.

Το αντικείμενο φαίνεται να είναι «κυλινδρικό» και μικρότερο από το κινεζικό αερόστατο επιτήρησης που καταρρίφθηκε προηγουμένως, όπως δήλωσε η Καναδή υπουργός Άμυνας Ανίτα Ανάντ σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

«Η παρακολούθηση συνεχίστηκε σήμερα (σημ. Σάββατο), καθώς το αντικείμενο πέρασε στον καναδικό εναέριο χώρο, με τα καναδικά αεροσκάφη CF-18 και CP-140 να εντάσσονται στον σχηματισμό για περαιτέρω αξιολόγηση του αντικειμένου», ανέφερε η δήλωση του Ράιντερ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Καναδός πρωθυπουργόςΤζάστιν Τριντό ενέκριναν την κατάρριψη το Σάββατο, σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξουσιοδότησε τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που ανατέθηκαν στη NORAD να διεξάγουν την επιχείρηση και ένα αμερικανικό F-22 κατέρριψε το αντικείμενο σε καναδικό έδαφος σε στενό συντονισμό με τις καναδικές αρχές», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: «Οι ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της ανάκτησης του αντικειμένου προκειμένου να προσδιορίσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον σκοπό ή την προέλευσή του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play