Άδωνις: Ένας φιλελεύθερος της πράξης και του μέτρου

Άδωνις: Ένας φιλελεύθερος της πράξης και του μέτρου

Πηγή: Διαδίκτυο

Για πολλά είναι πιθανόν να κατηγορήσει κάποιος τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά κανένας δεν μπορεί να του προσάψει οκνηρία και φυγοπονία

Για πολλά είναι πιθανόν να κατηγορήσει κάποιος τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά κανένας δεν μπορεί να του προσάψει οκνηρία και φυγοπονία. Χρειάστηκε να εργαστεί από πολύ νέος, γιατί γεύθηκε την πικρή γεύση της απώλειας των ιερών προσώπων του πατέρα και της μητέρας του. Η μοίρα δεν του φέρθηκε ιδιαίτερα καλά στα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια, χρειάστηκε να αναμετρηθεί με τις αντοχές του, μα αποδείχθηκε ότι διαθέτει πλούτο ψυχικών και σωματικών αποθεμάτων δύναμης και εργατικότητας.

Σε ηλικία 18 χρονών, λοιπόν, χάνει πρόωρα τον πατέρα του, τον ιδρυτή των εκδόσεων Γεωργιάδη, και, μετά ελάχιστα χρόνια, χάνει και την μητέρα του, και αποφάσισε να γίνει επικεφαλής των εκδόσεων, σηκώνοντας  αγόγγυστα όλα τα επαγγελματικά βάρη, που συνεπάγονται σκληρή δουλειά, παράλληλα προς τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο «Άδωνις», όπως γίνεται γρήγορα γνωστός χάρη στο υπέροχο και πρωτότυπο βαπτιστικό όνομά του, μαθαίνει πολύ σύντομα στη ζωή του την μάχη με τα καθημερινά και τα συγκεκριμένα, με όλα αυτά τα μικρά, που όμως συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της καθημερινότητας και της ζωής μας.

Έτσι, όταν αποφασίζει να μπει δυναμικά στην πολιτική, ρίχνει το βάρος του και το ενδιαφέρον του στις συγκεκριμένες απαιτήσεις και τα αιτήματα των πολιτών. Διακρίνεται γρήγορα στα διάφορα υπουργεία, στα οποία καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ως υπουργός Υγείας αποφασίζει την θεσμοθέτηση της δωρεάν νοσηλείας σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, πλέον, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις προδιαγραφές που του θέτει η τρέχουσα συνθήκη, ο πόλεμος δηλαδή και οι συναφείς ενεργειακές και οικονομικές κρίσεις.

Όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον υψηλότερο μεταπολεμικό πληθωρισμό, δεν τα βάζει κάτω, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αλλά «σπαζοκεφαλιάζει» για να βρει την αμεσότερη και συγκεκριμένη λύση για την αντιμετώπιση ενός ορισμένου προβλήματος: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι έξωθεν ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα; Η ιδέα που έρχεται στην σκέψη του υπουργού είναι με ένα «Καλάθι του Νοικοκυριού». Σε αυτό θα περιλαμβάνονται βασικά είδη διατροφής σε χαμηλές τιμές, ικανές όχι βέβαια να επιλύσουν το σύνολο του πληθωριστικού προβλήματος, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα των πληθωριστικών ανατιμήσεων για τις οικονομικά πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η ιδέα μοιάζει εκ πρώτης όψεως φιλόδοξη, αλλά ο υπουργός τα φέρνει εις πέρας και το «Καλάθι» ξεπερνά κάθε θετική, αρχική πρόβλεψη και γίνεται πολιτική πρακτική που ακολουθεί πλέον ακόμη και η Γαλλία με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, ενώ σειρά έχουν και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες «μιμούνται» την ιδέα που γεννήθηκε στο υπουργικό γραφείο.

Άνθρωπος πρακτικός και ανοικτός ο Άδωνις, με μια ανοικτότητα που φαίνεται ακόμη και στον άνετο τρόπο που κάθεται και αποτυπώνεται στην λεκτική άνεση που αρθρώνει τα πολιτικά του επιχειρήματα στην Βουλή, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον σύγχρονο επικοινωνιακό κόσμο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι λογαριασμοί του στο Facebook και στο Twitter αριθμούν χιλιάδες ακολούθους. Σε αυτούς ακριβώς λογοδοτεί πολιτικά και απαντά σε όλα τα μηνύματά τους και, μάλιστα, προσωπικά, διεκδικώντας και το σχετικό, εγχώριο ρεκόρ.

Ανάμεσα σε αυτά τα μηνύματα υπάρχουν και ορισμένα υβριστικά και ανοίκεια σχόλια, που φθάνουν ακόμη και στην ασέβεια προς την συγκροτημένη σύζυγό του Ευγενία Πασχαλίδου και την αείμνηστη μητέρα του. Ο Άδωνις, άνθρωπος  με δημόσια αυτοσυγκράτηση και με δυσεύρετη αίσθηση του μέτρου σε όλες τις σύγχρονες «Εκκλησίες του Δήμου» δεν απαντά, αρνείται να δώσει συνέχεια και εξακολουθεί να δίνει τις διαφωτιστικές του απαντήσεις με την ευχέρεια ενός πεπεισμένου φιλελεύθερου της πράξης και του μέτρου.

Ο Άδωνις διατηρεί πάντοτε την αγωνία του καταξιωμένου πολιτικού πρώτης γραμμής, που συνεχίζει να είναι ταλαντούχος. Γιατί η αγωνία πηγαίνει πάντα εκεί όπου υπάρχει πραγματικό ταλέντο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξακολουθεί να έχει πάντοτε την ίδια αγωνία για τον σταυρό, με τον οποίο θα τον τιμήσουν οι συμπολίτες του. 70.000 Αθηναίοι του Βορείου Τομέα τον έχουν  ήδη τιμήσει  στις προηγούμενες εκλογές. Και ο υπουργός ζητεί με αγωνία την τιμητική τους ψήφο στις επόμενες εκλογές. Έως τότε, όμως, θα τους περιμένει στο Athens Mall την ερχόμενη Κυριακή, για την κοπή της βασιλόπιτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play