Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: «Θα νικήσω τον καρκίνο παίζοντας επίθεση» έλεγε τελικά δεν τα κατάφερε

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: «Θα νικήσω τον καρκίνο παίζοντας επίθεση» έλεγε τελικά δεν τα κατάφερε

Πηγή: The Sun

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Mπορεί ως προπονητής να μην κέρδισε κάποιο τρόπαιο αλλά ως παίκτης πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Σερβίας

«Θα νικήσω τον καρκίνο παίζοντας επίθεση», είχε αναφέρει τον Ιούλιο του 2019 ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς όταν έκανε γνωστό πως δίνει μάχη με τη λευχαιμία. Μετά από 3,5 χρόνια ο Σέρβος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12) την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στη Ρώμη. Ένα σπουδαίος μαχητής έφυγε από τη ζωή μόλις στα 53 του χρόνια, νικημένος στη δεύτερη μάχη του με την αρρώστια του.

View this post on Instagram

A post shared by Sinisa Mihajlovic (@sinisamihajlovic_)

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπορόβο και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ. Μέτρησε 455 συμμετοχές στην καριέρα του, σκόραρε 69 γκολ και 55 ασίστ. Με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας έπαιξε 63 φορές και σκόραρε εννέα γκολ. Αν και κεντρικός αμυντικός μοιράζεται το ρεκόρ με τον Αντρέα Πίρλο για τα περισσότερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία της Serie A (28). Ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γιουγκοσλαβίας το 1999.Ως προπονητής κοούτσαρε τις Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντορόια, Μίλαν, Τορίνο, Σπόρτινγκ και τη Μπολόνια, στην οποία ήταν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου του 2022. Διετέλεσε και προπονητής της Σερβίας, ενώ το 2019 έλαβε την αναγνώριση του προπονητή της σεζόν στην Ιταλία.

Mπορεί ως προπονητής να μην κέρδισε κάποιο τρόπαιο αλλά ως παίκτης πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Σερβίας, ένα διηπειρωτικό, τρία Super Cup Ιταλίας, τέσσερα κύπελλα Ιταλίας, ένα ευρωπαϊκό Super Cup και το κύπελλο πρωταθλητριών της σεζόν 1990/91.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Η γυναίκα του, Αριάνα, μαζί με τα παιδιά τους, Βικτόρια, Βιρτζίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή τους Βιολάντε, η μητέρα Βικτόρια και ο αδερφός του Ντράζεν, με πόνο επικοινωνούν τον πρόωρο και άδικο θάνατο του άντρα, πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Έανς μοναδικός άνδρας, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ανοιχτός και καλός προς όλους. Με θάρρος πάλεψε απέναντι σε μια απαίσια ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αυτά τα χρόνια τον φρόντισαν με αγάπη και σεβασμό, ειδικά τους: Δρ.Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, Δρ. Αντόνιο Κούρτι, Αλεσάντρο Ραμπάλντι και Δρ. Λούκα Μαρκέτι. Ο Σίνισα θα μέινει για πάντα μαζί μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play