Νομοθετώντας εναντίον άκρων

Νομοθετώντας εναντίον άκρων

Πηγή: υπουργειο εσωτερικων

Η εγχώρια αριστερή ιντελιγκέντσια και μερίδα του πολιτικού προσωπικού της παρακολουθεί αμήχανα την πολιτική αποφασιστικότητα του Υπουργού Εσωτερικών.

Είναι εκτός της αριστερής ορθοφροσύνης ο Μάκης Βορίδης να συμμετέχει τόσο ενεργά στην σύνταξη της διάταξης νόμου για το «μπλοκάρισμα» γνωστής ακροδεξιάς, εθνικιστικής οργάνωσης. Η εγχώρια αριστερή ιντελιγκέντσια και μερίδα του πολιτικού προσωπικού της παρακολουθεί αμήχανα την πολιτική αποφασιστικότητα του Υπουργού Εσωτερικών. Αποφασιστικός δεν σημαίνει όμως και οξύς. Ο Μάκης Βορίδης είναι ιδιοσυγκρασιακά ήπιος, αποφεύγοντας τις πολιτικές βαναυσότητες και τις προσωπικές δολοφονίες χαρακτήρα, στις οποίες επιδίδονται οι ρητορικά ελλειμματικοί εκπρόσωποι ακραίων πολιτικών ιδεών.

Η ηπιότητα του πολιτικού λόγου κερδίζει την αρχική θετική εντύπωση του συνομιλητή και έπεται η παράθεση προγραμματικών θέσεων και απόψεων, πάντοτε εντός θέματος. Μια ματιά σε κοινοβουλευτικές αγορεύσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κάμπτει κάθε δυσπιστία. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, αποκτά το δύσκολο πτυχίο της Νομικής Αθηνών και το μεταπτυχιακό στο Ποινικό και στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το UCL. Κυρίως όμως καλλιεργεί τον καλά δομημένο λόγο και την έγνοια για το ορθολογικό επιχείρημα.

Στο μάθημα των θεμελιωδών αρχών του Συνταγματικού διαπρέπει στην απαιτητική για προπτυχιακό φοιτητή δοκιμασία της διαλεκτικής του Χέγκελ, του Αριστοτέλη της νεωτερικής εποχής. Η διαδικασία της αυτοσυνειδησίας είναι πριν από όλα πνευματικός κάματος και δεν σου χαρίζεται αν την αντιμετωπίσεις αναποδογυρίζοντάς την υλιστικά και αφεθείς νωχελικά στους νόμους που διαπερνούν τον υλικό κόσμο. Το δέκα του σοβαρού Γιάννη Δρόσου έρχεται γιατί η προπτυχιακή εργασία ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του μαθήματος και του θέματος.

Στις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας περνά οριστικά επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά. Η στιγμή, η εγελιανά νοούμενη στιγμή, είναι κρίσιμη. Ο τότε πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός δηλώνει πως αισθάνεται να κρατά στα χέρια του «αναμμένα κάρβουνα». Οι ρυθμοί εργασίας είναι εξαντλητικοί για τον νέο υπουργό Μεταφορών και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, αλλά καταφέρνει να μιλά με το υπουργικό του έργο και τις κοινοβουλευτικές του αγορεύσεις απέναντι στις επελάσεις μιας αντιπολίτευσης που διψά για την επίλυση όλων των προβλημάτων «εδώ και τώρα» και απαξιώνει τους αντιπάλους με συχνά φθηνή επιχειρηματολογία και ακόμη φθηνότερα λογοπαίγνια των ονομάτων αντίπαλων ηγετών, Ελλήνων και ξένων.

Ο Μάκης Βορίδης είναι πια ένας πολιτικός της πρώτης γραμμής, καθημερινός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καταξιωμένος στην συνείδηση της φιλελεύθερης παράταξης και με ισχυρή, ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα. Δηλώνει δεξιός, χωρίς κανένα δογματισμό και με πλαστικότητα στο πολιτικό ύφος που θα ζήλευαν αρκετοί σύγχρονοι ενός προοδευτικού χώρου που φθίνει. Έχει στην κορυφή των αξιολογήσεων την ατζέντα των εθνικών δικαίων και της υπεράσπισής τους, τα ζητήματα της διατήρησης του δημοκρατικού νόμου, της περιορισμένης κρατικής παρέμβασης στην σφαίρα των οικονομικών συναλλαγών και της οικονομικής ελευθερίας, του φιλελεύθερου κοινοβουλευτισμού.

Αυτόν τον τελευταίο προασπίζεται και φροντίζει, τούτες τις μέρες, σαν κόρη οφθαλμού, απόρροια της προσήλωσής του στην πλουραλιστική – πολυκομματική δημοκρατία, απέναντι σε ακροδεξιούς των γυμναστηρίων με σβάστικα στο μπράτσο και τατουάζ ναζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play